İBB Metrobüs yolundaki feci kazanın görüntülerini paylaştı

Güncelleme Tarihi:

İBB Metrobüs yolundaki feci kazanın görüntülerini paylaştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2016 11:49

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), dün metrobüs çarpması sonucu yaşamını yitiren seyyar satıcıyla ilgili, "Hasan Kaya'nın zabıtayla yaşadığı kovalamaca sonucu metrobüs yoluna girerek hayatını kaybettiği iddiası gerçek dışıdır" açıklaması yaptı. Seyyar satıcının hayat hikayesinden ise dram çıktı. 

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Olay anının görüntülerini de AA muhabiriyle paylaşan İBB, şu açıklamayı yaptı: 

"8 Nisan 2016 Cuma günü akşam saatlerinde seyyar satıcı Hasan Kaya'nın Kağıthane D-100 Karayolu üzerinde zabıta ile yaşadığı kovalamaca sonucu metrobüs yoluna girerek hayatını kaybettiği iddiası gerçek dışıdır. Görüntülerden de anlaşılacağı üzere kazada hayatını kaybeden Hasan Kaya ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıtaları arasında herhangi bir kovalamaca yaşanmamıştır. Kamuoyuna kaygıyla duyurulur."

BİR YIL ÖNCE DE KAZA GEÇİRMİŞ

Sivas Suşehri nüfusuna kayıtlı olan Hasan Kaya’nın ilkokul mezunu olduğu öğrenildi. Kaya, Sivas’ta manavlık yaptıktan sonra 15 yıl önce İstanbul’a geldi.

Çeşitli işlerde çalışan Kaya uzun süre işsiz kaldı. Sürekli iş aradı ama bulamadı. Evli ve 3 çocuk babası olan Kaya, mecbur kaldığı için otobanda su satmaya başladı. Yaklaşık 8 yıldır su satarak geçimini sağlamaya çalışıyordu. Kirada oturan ve eşi de ev temizliğine giden Kaya’nın çocukları belediye yardımı sayesinde okuyor.

Haberin Devamı

Büyük kızı üniversiteye hazırlanıyor. Küçük kızı lise 1’inci, oğlu ilkokul 5’inci sınıfa gidiyor. Gözü yaşlı eşi Yeşim Kaya “Sigortalı bir iş bulamıyordu. Yaşından ve eğitim durumundan dolayı iş verilmiyordu. Bu yüzden otobanda su satıyordu. 1 yıl önce zabıtalar kovalamaya başladı. Hasan zabıtalardan kaçarken araba çarptı ve bacağı kırıldı. Bu nedenle ayağı bir süre alçıda kaldı. Sürekli zabıtalar kovalıyordu. Daha önce de zabıtalara yakalandı. 170 lira ceza yedi. Ceza yememek için kaçtığını düşünüyorum” dedi. - Yusuf DOĞAN-Akıncan ABADAN/Habertürk

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!