İBB Meclisi’nde protesto... CHP'liler terk etti

Güncelleme Tarihi:

İBB Meclisi’nde protesto... CHPliler terk etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2018 17:09

CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasını protesto eden CHP’li İBB Meclis üyeleri toplantı salonunu topluca terk eti. CHP’li üyeler Battal İlgezdi için geçtiğimiz ay da İBB Meclisi’ni terk etmişti.

Haberin Devamı

Salonu terk etmeden önce söz alıp kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, KHK’ları eleştirip, “Bu nereye kadar gidecek. Halkın oyuyla gelenler bir bir görevden uzaklaştırılıyor. Bu arkadaşlarımız bir hataları kusurları yanlışları olabilir. Eğer insanların hataları, suçları, kabahatleri varsa, bunların konuşup tartışılacağı yer bağımsız mahkemelerdir. Savcılar hakimler, belgeleri bilgileri toplarlar, eğer suçlu bulunurlarsa o zaman yargılanır, suçları varsa cezalandırılırlar. Ama bunların hiçbiri tartışılmadan, böyle iddialar var, böyle ihbarda bulundular anlayışı kabul edilemez. Seçimle gelenler seçimle gönderilmeli. Bu davranışı bir kez daha kınıyorum, protesto ediyorum. Geçen sefer yaptığımız gibi uyarı olsun diye, tavrımızı göstereceğiz. Bundan sonra, kim değiştirilecekse, halkın iradesi kimi değiştirmek istiyorsa, zamanında yapılan seçimle değiştirilmesinin şart olduğunu düşünüyorum. Siyaset yapmanın yolu halka gitmektir” dedi.

Haberin Devamı

Gülsever’in sözlerinin ardından CHP’li İBB Meclis üyeleri salonu terk etti.

HAZİNEDAR’IN FİTİLİNİ SİZ ATEŞLEDİNİZ

Ertuğrul Gülsever’in ardından kürsüye gelen Ak Parti İBB Grup Başkanvekili Temel Başalan da, Hazinedar’ın görevden alınmasının nedeninin CHP olduğunu öne sürdü. Başalan, Hazinedar’ın görevden uzaklaştırılmasına ilişkin İçişleri Bakanlığı’nın sunduğu gerekçeleri sıralayıp, CHP’li milletvekili ve teşkilat mensuplarının Hazinedar hakkındaki suçlamalarını hatırlattı.

CHP’lilerin ithamları üzerine Hazinedar’ın parti milletvekillerine ağza alınmayacak küfür ve hakaretlerde bulunduğunu söyleyen Temel Başalan, “CHP’liler hırsızlık, rüşvet ve adam kayırdığına ilişkin açıklamar yaptı. Beşiktaş Belediye Meclisi’nde herkes gördü. Murat Hazinedar, ben burada söylemekten ar ediyorum ama parti milletvekillerine ağza alınmayacak küfür ve hakaretlerde bulundu. Birçok milletvekili sosyal medyada bunu paylaştı. Bu konuyu ateşleyen bizzat CHP’li milletvekilleri ve teşkilat mensupları. Rüşvet, yolsuzluk, FETÖ ve Paralel Devlet yapılanmasına ilişkin ilk şikâyet ve açıklamaları bizzat CHP’liler yaptı. kendileri yapmıştı. Alınan karar hukuki karardır ve itiraza yer vardır. CHP, Ataşehir’de yaptığı gibi bu karara karşı da yasal itiraz hakkını kullanabilir. Hukuki karara herkesin saygı göstermesi gerekir. Eğer CHP Grubu bu kararı göz önüne alarak, ‘Biz İBB Meclis çalışmalarına katılmayacağız, protesto edeceğiz, gidiyoruz’ diyorsa, bunu halkın bilgilerine arz ediyoruz. Muhalefet görevini yapmaktan kaçındılar” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!