Hz. Muhammed peygamberdir

Güncelleme Tarihi:

Hz. Muhammed peygamberdir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2006 00:00

Partisinin yeni programından Mao’yu çıkaran İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Hz. Muhammed peygamberdir. Kelime-i Şehadet’te ifade edildiği gibi, Allah’ın resulüdür" dedi.

İŞÇİ Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, 19 Ağustos’ta açıkladığı partisinin yeni tüzük ve program taslağında ’laiklik’ kavramına Türkiye’nin ufkunu açacak bir tanımlama getirdiklerini söyledi. Dinin, tarih, sosyoloji ve felsefe derslerinde öğretilmesi gerektiğini belirten Perinçek, "Hz. Muhammed peygamberdir. Kelime-i Şehadet’te ifade edildiği gibi, Allah’ın resulüdür. Ama aynı zamanda büyük bir devrimci, devlet kurucusudur" dedi.

Perinçek, 27 Ağustos’ta yayınlanan Aydınlık Dergisi’ne verdiği röportajda yeni programlarında laiklik ile milli egemenlik arasındaki bağa vurgu yaptıklarını söyledi. Laikliğin halk iktidarı için olduğunu vurgulayan Perinçek, şöyle konuştu:

"Çünkü padişahlar ve krallar ’Saltanat bana Allah tarafından verildi’ diyorlardı. Milletin egemenliğini savunanlar ise krallara ve beylere ’Ben senin tahtını da tacını da yıkarım’ dedi. Atatürk de bu nedenle laikti. Yani bu milleti egemen kılmak için laikti. Din dünya işlerine karışamaz. Din vicdanlardadır."


Hz. Muhammed’in ’devrimci’ ve ’devlet kurucusu’ niteliklerine dikkat çeken Perinçek, şunları söyledi:

"Hz. Muhammed peygamberdir. Kelime-i Şehadet’te ifade edildiği gibi, Allah’ın resulüdür. Ama aynı zamanda büyük bir devrimci, devlet kurucusudur. Medeniyet devrimine önderlik etmiştir. O devrim sayesinde, Orta Asya’dan Endülüs’e kadar uzanan büyük bir coğrafyanın insanları medeni toplumlar kurmuş, yedi yüzyıl uygarlığın öncülüğünü yapmışlardır. Hz. Muhammed’i tarihsel yerine oturtmak çok önemli. Çünkü peygamber dediğiniz zaman yalnız Müslümanları ilgilendiriyor ama medeniyet devrimcisi dediğiniz zaman insanlık için ifade ettiği büyük değer, evrensel saygınlık ortaya çıkıyor."

Hürriyet ve Milliyet gazetelerinde yer alan ’Perinçek, Mao’yu programdan çıkardı’ haberleri üzerine İP genç tabanının tepki gösterdiğini anlatan Perinçek, "Öncü Gençlik sitesinden feryatlar yükseliyor. Bizim gençliğimizin fikri ve vicdanı hür. Başları dik olmalı. Bildiğini söylemeli. Parti, öyle yetiştirdi. Gençlerimiz ’N’oluyoruz?’ diye soruyor" dedi. Haberlerin doğru olduğunu söyleyen Perinçek, "Vatanın bütünlüğü, milli devlet ve milletin birliği tehdit altında. Bu tehdide karşı koyacak kuvvetleri, Mao bayrağı altında toplayamazsınız. Biz bunu 40 yıldır biliyoruz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!