Hyundai, geleceğin aracını Santa Fe’ye bakarak tasarladı

Güncelleme Tarihi:

Hyundai, geleceğin aracını Santa Fe’ye bakarak tasarladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2006 00:00

Hyundai, son yıllarda imza attığı dikkat çekici tasarımlarına bir yenisini daha ekledi. Spor otomobillerin geleceği ile ilgili ipuçları veren Talus konsepti, tasarımı, arazi kabiliyeti ve oturma düzeniyle dikkat çekiyor. Tasarımı, Kaliforniya-Irvine’da bulunan Hyundai Tasarım Merkezi tarafından gerçekleştirilen Hyundai Talus, bir spor otomobilden üstün performans bekleyenlerle bir arazi aracının yüksek sürüş konumuna sahip olmak isteyenlerin beklentilerini karşılıyor.

Talus’un güçlü hatları ve çizgileri, yeni Santa Fe’nin tasarımı oluşturulurken yola çıkılan çalışmalardan izler taşıyor. Özellikle ön radyatör ızgarası, ön farlar ve yan tasarımdaki çizgiler, Santa Fe ile büyük benzerlikler gösteriyor. 4 tekerlekten çekiş sisteminin kullanıldığı araç, dört yetişkin için geniş bir iç mekan sunuyor. Talus’ta tüm bu özelliklerle birlikte yaklaşık 340 beygir güç üreten 4.6 litre hacmindeki V8 motor ve 6 kademeli otomatik şanzıman bulunuyor.

Aracın içinde ise orta konsolda, açılabilir bölmenin altında 10 inçlik LCD monitör, havalandırma ızgaraları ve üç farklı zaman dilimini gösteren saat bulunuyor. Alt kısımda yer alan iki adet kontrol düğmesi ise, pahalı bir gerdanlığın ucundaki taşları andırıyor. Ayrıca arka koltuklarda oturan yolcular için de 9 inçlik DVD monitörlerinden film izleme keyfi sunuluyor. Deri döşemenin kullanıldığı kabindeki kahverengi ve siyah ceviz kaplama, lüks görünümü pekiştirirken; metal kaplamalar da yüksek teknolojiye sahip bir hava yaratıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!