Hüzünlü aşıklara protez desteği

Güncelleme Tarihi:

Hüzünlü aşıklara protez desteği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2006 00:00

15 yaşında geçirdiği trafik kazasında iki ayağını bilek hizasından kaybeden Ayşegül Bayrak dünyası kararmıştı. Annesinin vefatı ve babasının ilgisizliği sonucu yetiştirme yurduna yerleştirildi. Yuvadan ayrıldığında bir evlenme vaadi sonucu dünyaya getirdiği küçük kızı Sibel ile ortada kaldı. Kendine bakmakta zorlanan Ayşegül mecburen Sibel’i de yuvaya bıraktı.

İstanbul’daki kadın sığınma evinde kalan Ayşegül, ev tadilata girince Eskişehir’e nakil oldu. Eskişehir otogarına gece yarısı ulaşabilen Ayşegül, girdiği lokantada sabahladı.

EVLENME TEKLİFİ

Ayşegül, lokantada garsonluk yapan Yusuf Bayrak’ın dikkatini çekti. Bayrak, protezleri kullanılamaz durumda olduğu için yürümekte zorlanan Ayşegül’ü valiliğe götürmeyi önerdi. Yolculuk Ayşegül’ü şaşkına çeviren evlenme teklifiyle son buldu. ’Evet’ yanıtı Ayşegül’den 15 gün sonra geldi. Ankara’daki bir yuvada bulunan kızını görüp döndüğünde kararını vermişti. Yusuf Bayrak ile evlenecekti.

Aile evliliği onaylamayınca Bayrak ailesi İstanbul’a taşındı. Ancak maddi durumları iyi değildi. Ayşegül ise protezleri kullanılmaz olduğu için dışarıyla bağını kesti. AKP İstanbul Milletvekili Zeynep Karahan Uslu’nun esnaf ziyareti, Bayrak’ın yaşamla buluşmasına aracı oldu. Uslu’nun girişimleriyle Ayşegül protez ayaklara kavuştu. Yusuf Bayrak, eşi için "O benim gurur kaynağım, yeter ki sağlıklı olsun" diyor. Bayrak, tanıştıklarında "Geçmişin önemli değil. Mutlu ol, beni üzme yeter" dediğini anlattı.

Yusuf Bayrak, şimdi 10 milyon yevmiye ile bir lokantada bulaşıkçılık yapıyor. Kasımpaşa’da bir kapıcı dairesine 75 milyon kira ödüyor. 4 yaşındaki Sibel’i çocuk yuvasından almak için çırpınıyor. "Benim için en büyük mutluluk Sibel’i yuvadan almak ve babası olmak" diyen Bayrak herşeye rağmen "yaşamak güzel" mesajı veriyor. AKP Halkla İlişkiler Merkezi, Bayrak’a hem sigortalı bir iş bulmak, hem de Sibel’in velayetini almak için uğraşıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!