Huysuz İhtiyar kitap oldu

Güncelleme Tarihi:

Huysuz İhtiyar kitap oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Karikatür ustası ve mizah yazarı Oğuz Aral'ın Hürriyet Gazetesi'ndeki Huysuz İhtiyar adlı köşesinde yayınlanan yazıları kitap oldu. Aral'ın gazetedeki köşesiyle aynı adı taşıyan Huysuz İhtiyar adlı kitap, sanatçının iki buçuk yıllık çalışmalarından bir seçme niteliğinde.

45 yıldır, sadece yazı ve karikatürleriyle değil, çıkardığı dergilerle de Türk karikatür dünyasında bir 'okul' haline gelen Aral'ın ilk kitabı yayınlandı.Kelebek Yayınevi tarafından yayınlanan Huysuz İhtiyar , Aral’ın aynı adlı köşe yazılarından bir derleme. Kitap, yılların sanatçısı Oğuz Aral'ı bir hayli heyecalandırıyor. ‘‘Doğum kapısında bekler gibi heyecandan ne yapacağımı bilmiyorum’’ diyor Aral.

‘‘Bu kitabın yayınlanması fikri benden çıkmadı aslında.’’ diyen Oğuz Aral kendine özgü keyifli uslubuyla Huysuz İhtiyar adlı kitabının ortaya çıkışını şöyle anlatıyor: ‘‘Bugüne kadar pek çok yayınevi benimle bir kitap yapmak istemiş ama, hepsi de 'nasıl olsa bu adamın bir yayıncısı vardır' diye bana öneride bulunmaktan vazgeçmişler. Sonunda Kelebek Yayınevi'nden Yıldıran Bozkurt önerdi kitap yapmayı. Ben de kabul ettim. Aslında tüm bunların müsebbibi Ertuğrul Özkük'tür. Ben eleğimi duvara asmış, paşa paşa evimde oturuyordum. Beni gaza mı getirdiler, nedir?’’

Oğuz Aral, bugün Yeşilköy'deki Dünya Ticaret Merkezi'nde devam eden 1. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapsamında okurlarıyla buluşacak ve kitabını imzalayacak. Aral'ın imza günü saat 14.00'ten itibaren Kelebek Yayınevi standında.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!