'Husumet ve huşunet ablukası'

Güncelleme Tarihi:

Husumet ve huşunet ablukası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2018 00:55

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Türkiye’nin olağandışı bir saldırı altında olduğunu belirterek, “ABD kaynaklı husumet ve huşunet (kabalık, sertlik) ablukasıyla karşı karşıya olduğumuzu net olarak görüyoruz. Buna sessiz kalamayız, tepkisiz duramayız” dedi. Bahçeli dün düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

EVANJELİST KOMPLO
“ABD’nin başkanlık koltuğunda skandal ve saldırgan bir şahıs oturmaktadır. Beyaz Saray yönetimi denge ve denetimden tamamen uzaklaşmıştır. Trump küresel mütegallibe (zorba) rolüne soyunmuştur. Hiçbir değer ve ölçüyü tanımamaktadır. Türkiye olağandışı bir saldırı altındadır. Bu saldırının hedefinde aslında ve esasen Türk milleti yer almaktadır. Döviz fiyatlarındaki spekülatif ataklarla Türkiye’yi teslim alacağını, değilse bile sindireceğini, geri adım attıracağını, pes ettireceğini sanan evanjelist - siyonist komplo mutlaka bozgun yaşayacaktır.

GÜRÜLTÜYE GEREK YOK
Ekonomik ablukanın karşısında 81 milyon Türk vatandaşı korkusuzca durmaktadır. Trump, evanjelist bir papazın derdine düşmüş, dış politikasının ana dinamiği yapmıştır. Bu kiralık şahsın karanlık irtibatları vardır ve bağımsız, tarafsız Türk mahkemelerinde hukuki süreç devam etmektedir. Patırtıya, gürültüye, tehditvari sözlere gerek yoktur. Pensilvanya’daki hain yarından tezi yok ülkemize iade edilirse, papazın teslimi de gündeme gelebilecektir. İki ülke de istediğini almış olacaktır.

BOYKOTU DESTEKLİYORUZ
Geçen hafta açıklanan ‘Yeni Ekonomik Yaklaşım’ isabetlidir. ABD menşeli teknoloji ürünlerine ve bazı mallara yönelik boykot kararlarını, yüzde 100 oranında arttırılan ek mali yükümlülükleri samimiyet ve yüreklice desteklediğimizi ilan ve ifade ediyorum. Alınan tedbirler ve açıklanan yeni ekonomik yaklaşımla Türkiye’nin üzerinde dolaşan kara bulutlar dağıtılacaktır. Türk lirası kazanacak, kumdan kale olan dolar eninde sonunda kaybedecektir. MHP olarak, sıkı para ve maliye politikası uygulanmasını, kamuda tasarruf tedbirlerinin alınıp yaygınlaştırılmasını, bütçe disiplininden taviz verilmemesini, Türk lirası kullanımının teşvik edilmesini, döviz cinsinden kira, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin milli paramızla yeniden yapılandırılmasını, ekonomik seferberlik ilan edilmesini tavsiye ediyoruz.” 

PARAMIZI BANKAYA SORABİLİRLER
“(MHP’nin dolar bozdurması) MHP, Hazine yardımını dışında hiçbir kişi, kurum ve kuruluşa el açmaz. Hazineden neyi almışsak partimizi onunla yönetmeye çalışırız. Bu arada bazı değerlendirmeler yapılırken dövize bağlanmış olan banka mevduatlarımız da bulunmaktadır. Merak edenler ne kadar paramızın olduğunu bankadan sorabilirler.

(Ekonomik milli seferberlik) Seferberlik kavramı çok geniş, çok yönlü ve çok tutarlıdır. Bunu ekonomik, siyasi boyutuyla bütünleştirirseniz milli seferberlik haline gelir. Milletimizin buna ihtiyacı var.”

Haberin Devamı

Haberin Devamı

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!