Hüseyin Çelik'ten MKYK sonrası Gezi Parkı açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Hüseyin Çelikten MKYK sonrası Gezi Parkı açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2013 18:22

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı Sütlüce'de bulunan AK Parti İl Başkanlığı'nda yapıldı. Yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Erken seçime ilişkin çıkan haberlere değinen Çelik, "Bazı basın yayın organlarında bir erken seçimden söz edilmektedir, erken seçim iddiası var. Bu iddia tamamen, mesnetsiz, gereksiz, hayal mahsulü olan bir iddia olduğunu ifade etmek isterim. Önümüzde bir seçim var, o da Mart 2014'te mahalli seçimler yapılacak. Daha sonra Ağustos ayında ülkemiz cumhurbaşkanını seçecek. 2015 Haziran ayında genel milletvekili seçimi yapılacak. Artık Türkiye'de istikrar var,siyasi istikrar var. AK Parti ile birlikte belirsizlikler ortadan kalkmıştır, seçimlerin zamanında yapıldığı ve mutlaka zamanında yapılması gereken bir dönemdeyiz. Hangi amaçla olursa olsun bu haberleri çıkaranların, böyle iddiada bulunanların amacı ne olursa olsun, bunların doğru olmadığını, hayal mahsulü olduğunu kesin bir dille ifade etmek istedim. Bizim gündemimizde böyle bir şey yok, böyle bir düşünce de eylem de yok" dedi.

Haberin Devamı

İNGİLİZ BAŞBAKANI DA "ÇAPULCU" DİYE İSİMLENDİRDİ

Çelik, toplantıda Gezi Parkı eylemlerinin masaya yatırıldığını aktararak, konunun yarın Bakanlar Kurulu'nda, Salı günü ise MYK

TOTTENHAM'DA NE OLMUŞTU?
İngiltere'nin başkenti Londra'da 29 yaşındaki dört çocuk babası Mark Duggan'ın polis tarafından öldürülmesine yönelik Tottenham'da başlayan protestolar bir süre sonra ülke genelinde ekonomik ve sosyal adaletsizliğe karşı eylemlere dönüştü. Duggan'ı öldüren polisin adalet karşısına çıkarılmasını isteyen vatandaşların barışçıl protestolarının "çete üyesi fırsatçı eşkıyalar" tarafından şiddeti yaymak için bir bahane olarak kullanıldığını söyleyen İngiltere Başbakanı David Cameron, "İnsanların hafta sonu Tottenham'ı, üç gün sonra da Salford'ı yağmalamasının Mark Duggan'ın ölümü nedeniyle bunları yaptığını söylemek tek kelimeyle gülünçtür" dedi.

toplantısında yeniden ele alınacağını söyledi. Mayıs ayında Türkiye'de 3. Köprü, 3. havalimanı, IMF'ye olan borcun sıfırlanması, uluslararası derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin notunu yükseltmesi gibi olumlu gelişmelerin yaşandığını anlatan Çelik, "Bu kadar güzel gelişme yaşanırken, Türkiye bölgesinin yıldızı bir ülke olarak yükselirken, Türkiye siyasi istikrarla yoluna devam ederken, bu vatandaşımıza ekonomik istikrar olarak yansırken, bütün dünyayı ve Avrupa’yı küresel ekonomik kriz kasıp kavururken, Türkiye bu kadar güzel Gezi Parkı meselesiyle birlikte bu olumlu algı karartılmaya çalışılmıştır" dedi. Çelik, olayların çevre, yeşil duyarlılığından çıkarılarak farklı mecralara götürüldüğünü, demokratik kurallar çerçevesinde, şiddete başvurmadan tepkilerin dile getirilmesini saygıdeğer bulduklarını belirterek, şunları söyledi: "Masum bir taleple başlayan bir hareketi bir vandalizme dönüştürülenler millet vicdanında mahkum edilecektir. Sayın Başbakanın, 'birkaç çapulcu' diye nitelendirdiği insanlar bunlardır. Sayın Başbakan bu olaylara katılanların 3-5 kişi olmadığının farkındadır. İngiltere Tottenham'da bir polis bir İngiliz vatandaşını öldürdü. İnsanlar sokağa döküldü, ortalık savaş yerine çevrildi. O günlerde İngiliz Başbakanı bu yakıp yıkanları '3-5 çapulcu' diye isimlendirdi. Çapulcu kelimesinin sözlükteki karşılığı bellidir. Sayın Başbakan sanki bütün bu eylemlere katılan insanlara, çevre duyarlılığı olanlara, demokratik yollarla, efendice, olması gerektiği gibi tepkisini ortaya koyan insanlara sanki çapulcu demiş gibi sosyal medyada fırtına koparıldı."

Haberin Devamı

MAKUL, MEŞRU, MANTIKLI TALEPLERLE GELENE KAPIMIZ AÇIK

Sürecin hükümetin kontrolü altında olduğunu belirten Çelik, "Tahripkarların ayıklanıp kenara itilmesiyle süreç normal seyrinde devam edecektir. Bizimle meselesini paylaşmak isteyen, makul, meşru, mantıklı taleplerle gelen herkese gönlümüz de açık kapımız da açık. Ancak, yeniçerilerin kelle istemesi gibi eğer gelirse kusura bakmayın bu da hükümet nezdinde yansıma bulmaz. Sayın Başbakan, suçlu olmadığna inandığı bir arkadaşının kellesini, birileri istiyor diye hiçbir zaman vermedi ve vermez. Eğer birinin hatası, kusuru, kastı varsa, birisi göz göre göre yanlış yaptıysa kimsenin bir şey söylemesine gerek yok, hükümet kendisi onu zaten cezalandırır. Ama görevini yapan insanların da sabah akşam birileri tarafından kellesinin istenmesi doğru bir yaklaşım değildir" dedi.
Türkiye'de her şeye karşı çıkan hastalıklı bir zihniyet olduğunu söyleyen Çelik, "Yarın istemezükçü lobi, Kanal İstanbul, 3. köprü, 3. havalimanı, kentsel dönüşüm de yapılmasın, o da yapılmasın, bu da yapılmasın. Bunların kimin ekmeğine yağ sürdüğünü hepimiz izleyelim ve ona göre değerlendirmesini yapalım. Biz, 76 milyonun iktidarıyız. Biz halkımızın yüreğine dokunarak siyaset yapıyoruz. Halka dayalı olmayan, vatandaş memnuniyetine dayanmayan bir iktidar kalıcı olamaz. İnsanların hayat tarzı, hayatlarını düzenleme biçimi, şahsi tercihleri, inançları, dinleri, mezhepleri bizim için saygı değerdir. Demokratik ve laik bir ülkede bunlar hiçbir zaman problem olmamıştır. Eğer bu konuda algı sıkıntısı varsa, bizim kendimizi anlatamadığımız hususlar varsa, biz bu meseleleri herkesle konuşmaya, bir arıza varsa bu arızaları gidermeye her zaman hazırız" diye konuştu.
CHP'yi de eleştiren Çelik, "CHP sandıkta bulamadığını sokakta aramamalıdır. Son 7 seçimde değil, 63 yıldır siz sandıkta kaybediyorsunuz. Milletin vicdanında mahkum ediliyorsunuz. Tahrik etmeyin, varsa bir mesele, gelin bizlerle paylaşın" dedi.

Haberin Devamı

ERKEN SEÇİME İHTİYAÇ YOK

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim gerektiği yönündeki açıklamasının sorulması üzerine, "Kendisi 57. Hükümetin Başbakan Yardımcısıydı. Kendisiyle herhalde Sayın Başbakanı karıştırıyor. O gün, 'Biz bu işi yapamıyoruz, Türkiye'yi yönetemiyoruz' dediler. Derhal erken seçim kararı aldılar. 3 Kasım 2002 seçimlerinde de AK Parti tek başına iktidar oldu. Bugün, erken seçime ihtiyaç yok. Parlamento, hükümet saat gibi çalışıyor. Eskiden Bakanlar Kurulu toplanamıyordu. Şu anda bütün dünya ekonomik krizle kasıp kavrulurken ekonomimiz son derece yolunda gidiyor. Siyasi istikrar var. Bu ekonomik istikrar olarak bize yansıyor. Çok şükür memleketimizde bir erken seçimi gerektirecek hiçbir sebep yok. Sokaklarda bazı gösteriler yapıldı diye, birileri yürüyüş yaptı diye ertesi gün seçim kararı alınmaz. Bunu gerektirecek ortam kesinlikle sözkonusu değil. Ama bu haberleri ortaya atanlar hangi amaçla atıyorlar, o haberleri yazanlara bunu sormanızda fayda var" diye konuştu.

Haberin Devamı

ŞEHİR MÜZESİ OLARAK TANZİM EDEBİLİRİZ

Topçu Kışlası ile ilgili soruya ise Çelik, "Orada Kanyon, Akmerkez gibi bir AVM yapılırsa, ben Hüseyin Çelik olarak gider oraya yatarım dedim. Bir kültürel eserden söz ediyoruz. Burayı bir şehir müzesi olarak tanzim edebiliriz. Alt katta şık kafeler olduğu zaman bunun ruhuna aykırı mı olur" dedi.



HÜSEYİN ÇELİK'TEN GEZİ PARKI AÇIKLAMASI
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!