Hüseyin Boz kimdir? AK Parti Çankırı belediye başkan adayı Hüseyin Boz'un biyografisi

Güncelleme Tarihi:

Hüseyin Boz kimdir AK Parti Çankırı belediye başkan adayı Hüseyin Bozun biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2018 13:01

3 Mayıs 2018 tarihinden bu yana Çankırı Belediye Başkanı olarak görev yapan Hüseyin Boz, 2019 Yerel Seçimleri'nde AK Parti'nin Çankırı belediye başkan adayı olarak gösterildi. Bu gelişmenin ardından Hüseyin Boz'un biyografisi en çok merak edilen konular arasında yer aldı. Peki, AK Parti Çankırı belediye başkan adayı Hüseyin Boz kimdir? İşte, Hüseyin Boz hakkında merak edilenler...

Haberin Devamı

Şükrü ve Asiye Boz’un oğlu olan Hüseyin Boz, 8 Haziran 1974’te Çankırı’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Çankırı’da tamamladı. 2002 yılında Gençlik Kolları Kurucu İl Başkanlığı görevini yürüttü.

Üç dönem Merkez İlçe Başkanı olarak Çankırı'ya hizmet etti. 2012 yılında Çankırı Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü görevini üstlendi.

2014 Mahalli İdareler Seçimi öncesinde Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen takvime göre görevinden istifa eden Boz, Seçim sonrasında Belediye Meclis Üyesi oldu. Belediye Meclisinin gerçekleştirdiği ilk toplantıda oy çokluğu ile Belediye Başkan Yardımcılığına seçildi ve bu görevi 3,5 yıl boyunca yürüttü. Aynı zamanda, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetim kadrolarında da görev aldı.

Hüseyin Boz, 24 Haziran seçimleri öncesinde AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için Çankırı Belediye Başkanlığından istifa eden İrfan Dinç'in yerine AK Parti’nin adayı olarak gösterildi ve Belediye Meclisi tarafından 3 Mayıs 2018 tarihinde Çankırı Belediye Başkanı seçildi. İyi derecede Rusça bilen Boz, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!