Hürriyet'ten benzersiz eser

Güncelleme Tarihi:

Hürriyetten benzersiz eser
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2013 00:00

Hürriyet’ten okurlarına benzersiz bir hediye.

Haberin Devamı

Her biri alanında uzman olan değerli tarihçilerimizin hazırladığı, Osmanlı Devleti öncesinden günümüze kadar Türkiye Tarihi'ni iktisat, politika, düşünce, mimarlık ve sanat tarihi açısından inceleyen, 5 kitaptan oluşan benzersiz sete kupon toplamadan sahip olabileceksiniz.
 
6 ay abone olan okurlarımız beklemeden ve kupon biriktirmeden özel kutusundaki 5 kitaplık sete hemen sahip olacak.
 
Kitaplarla birlikte o dönemlere ait 10 adet renkli haritaya da sahip olacaksınız.
 
Ayrıca 6 ay boyunca Hürriyet kapılarına teslim edilecek.

Abone olmak için  0850 251 44 00 numaralı hattı arayabilir ya da  “Abone Hürriyet” yazarak, 3206’ya SMS gönderebilirsiniz…

Eşi görülmemiş bu müthiş kampanyayı kaçırmayın…
 
İŞTE O MÜTHİŞ KİTAP SETİ
 
Her biri alanında uzman olan değerli tarihçilerimizin hazırladığı, Osmanlı Devleti öncesinden günümüze kadar Türkiye Tarihi'ni iktisat, politika, düşünce, mimarlık ve sanat tarihi açısından inceleyen, 5 kitaptan oluşan bu set vazgeçilmez bir kaynak olmakla birlikte kendi dalında en kapsamlı ve en değerli çalışmadır.

Haberin Devamı

Türkiye Tarihi, Oğuz Akkan ile Sina Akşin`in 1980 yılında oluşturdukları bir tasarının, uzunca bir çalışma ve hazırlık döneminin ürünüdür. Türkiye Tarihi 5 ciltten oluşmaktadır. Her ciltte, dönemin siyaset, iktisat, düşünce, mimarlık ve sanat tarihleri ayrı bölümlerde incelenmektedir. 5 ciltlik kitap seti ile birlikte ayrıca o dönemlere ait 10 adet renkli harita da setin içerisinde yer almaktadır.

Sina Akşin yazarlar kadrosunu oluşturmuş ve yayın yönetmenliğini üstlenmiştir. Siyaset Tarihi bölümlerinin yazarları Ümit Hassan, Metin Kunt, Sina Akşin, Mete Tunçay, Cemil Koçak, Hikmet Özdemir, Bülent Tanör`dür. İktisat Tarihi bölümlerini Halil Berktay, Suraiya Faroqhi, Korkut Boratav, Zafer Toprak yazmışlardır. Düşünce Tarihi bölümleri Ümit Hassan, Hüseyin Yurdaydın, Sina Akşin, Selahattin Hilav, Murat Katoğlu tarafından kaleme alınmıştır. Mimarlık ve Sanat tarihi bölümlerinin yazarı ise Ayla Ödekan.

1. Cilt, Osmanlı Devletine Kadar Türkler:  Osmanlı Devleti öncesindeki Türkleri ele alan ilk cilt Osmanlı Devletine kadar Türklerin iktisadi ve toplumsal tarihi, kültürü, mimarlık ve sanat tarihi için vazgeçilmez bir kaynak.

2. Cilt, Osmanlı Devleti 1300-1600: 2. cilt Osmanlı Tarihini 1600 yılına değin gözden geçiriyor. 1300-1600 dönemi Osmanlı Tarihi`nin ilk üç yüzyılını anlamak için birebir.

3. Cilt, Osmanlı Devleti 1600-1908:  Osmanlı Devleti`nin 1600-1908 dönemindeki siyasal, iktisat, düşünce ve bilim tarihi; mimarlık ve sanat için vazgeçilmez bir kaynak.

4. Cilt, Çağdaş Türkiye 1908-1980: 1908-1980 dönemi tarih için vazgeçilmez bir kaynak niteliğinde olan3. cilt yakın geçmişin karmaşıklığına ışık tutuyor.

5. Cilt, Bugünkü Türkiye 1980 – 2003:  Bu cilt hiçbir yerde bulunamayacak bir kitap çünkü Hürriyet Gazetesi’ne özel olarak 2012 yılına kadar güncellenmiştir ve  1980-2012 dönemini, yani şimdiki Türkiye`yi ele almaktadır.

Haberin Devamı

ESER HAKKINDA NE DEDİLER

Hürriyetten benzersiz eser

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!