Hürriyet'ten 3'üncü bomba

Güncelleme Tarihi:

Hürriyetten 3üncü bomba
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yeni yılın ilk gününden beri art arda özel haberler veren Hürriyet, 1998 gündemini belirledi. Hürriyet'in aktif haberciliği her gün kamuoyunun tartışma gündemini değiştirdi.

1- EĞİTİMDE OPERASYON

Hürriyet 2 Ocak günü, Milli Eğitim'de ‘çok gizli’ yürütülen ‘sentez operasyonu’nu kamuoyu gündemine getirdi. Ders programları ve kitapların çağdışı içerik ve düzenlemelerden ayıklanmasını öngören çalışma, eğitimde zihniyet devriminin perdesini araladı. Yaklaşık yarım asırdır eğitimin ve öğrencilerin düşünme özgürlüğünü kalın bir tabaka gibi örten sisi yok etmeyi hedefleyen şok operasyon büyük yankı yarattı.

2- KALEMLİ SKANDALI

Hürriyet, 2 Ocak'taki haberinin yankıları dinmeden 2'nci bombayı 3 Ocak'ta patlattı. TBMM eski Başkanı Mustafa Kalemli'nin TBMM'nin inşaat ihalesini yürüten MESA'dan 2 daire aldığı haberi, kamuoyunda deprem yarattı. Haberi bizzat doğrulayan Kalemli, söz konusu daireyi iade ederek, Hürriyet'in ‘sonuç getiren habercilik’ anlayışına yeni bir halka ekledi.

3- CASUS KORUMA

Hürriyet bu kez de, ‘Refahlı casus skandalı’nı ortaya çıkardı. Gazetemiz, RP Lideri Erbakan'ın eski koruması emekli polis Bahattin Çavdar'ın Suudi Arabistan lehine casusluk yaparken suçüstü yakalanmasıyla ilgili haberi, adım adım operasyon görüntüleriyle kamuoyuna sundu.

DÜZEYLİ HABERCİLİK

SAYIM AYIBI

Hürriyet'in Aralık ayında gündeme getirdiği kamuoyunu sarsan haberler, TBMM'de de yankı getirdi. Aralık ayına ‘Kadına sayım ayıbı’ manşetiyle giren Hürriyet'in haberi, tüm toplumda, Meclis'te ve kadın örgütlerinde bir tepki dalgasına yol açtı. Nüfus sayımında kadınlara mesleğinin sorulmamasıyla patlayan skandal, Meclis'le birlikte ilgili kurumları da harekete geçirdi.

TRAFİK YASASI

Gazetemizin, ‘2 milyon taksitle trafik cinayeti’ haberiyle, yıllardır kanayan bir yaraya dikkat çekmesi üzerine Trafik Yasası masaya yatırıldı. Haberin ardından, ölümle sonuçlanan kazalarda kusurlu bulunan ancak hapis cezası paraya çevrildiği için serbest kalan trafik canavarlarına karşı Meclis ve yargı harekete geçti. Adalet Bakanı Oltan Sungurlu,yasaya ‘Bilinçli dikkatsizlik (taksir)’ hükmünün en kısa zamanda ekleneceğini belirterek, bu tür kazalarda hapis cezasının para cezasına çevrilmesinin önleneceğini açıkladı.

BEKARET KONTROLÜ

Hürriyet'in ‘Zorla bekaret kontrolüne son’ haberi de, Adalet, İçişleri ve İnsan Haklarından Sorumlu Devlet Bakanı'nı harekete geçirirken, bu çağdışı uygulamaya son verecek süreci hızlandırdı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!