Hürriyetim okurları: Zamlardan hepsi sorumlu

Güncelleme Tarihi:

Hürriyetim okurları: Zamlardan hepsi sorumlu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2002 11:20

Hürriyetim'in doğalgaz zamlarına tepkiyi ölçmeye yönelik anketi büyük ilgi gördü. Anket sonuçları, halkın yüksek zamlardan hem belediyeleri, hem Hükümet'i hem de BOTAŞ'ı sorumlu tuttuğunu ortaya çıkardı. Bir diğer ankete göre ise zamlar geri alınmazsa vatandaş ya sobaya geri dönecek ya da daha az ısınacak.

Haberin Devamı

Hürriyetim'de "Doğalgaz fiyatlarının yüksek olmasından sizce kim sorumlu?" sorusunu 13 bin 758 kişi yanıtladı. Ankete katılanların yüzde 55.5'i zamlardan hem hükümeti, hem belediyeleri hem de BOTAŞ'ı sorumlu tuttu. Katılımcıların yüzde 19.8'i sorumluluğun Hükümet'te olduğunu, yüzde 11.9'u BOTAŞ'ta, yüzde 11.6'sı ise belediyelerde olduğunu düşünüyor. Anket, soruna ne denli duyarlı olunduğunu ve gelişmelerin yakından izlendiğini de ortaya koydu; "bilmiyorum" diyenler yüzde 1.2 oranında kaldı.

ÇARE YA SOBAYA DÖNÜŞ YA DA DAHA AZ ISINMAK

"Doğalgaz fiyatları inmezse ne yapacaksınız?" sorusuna ise 9 bin 289 kişi yanıt verdi. Ankete katılanların yüzde 36.9'u çareyi daha az ısınmakta buluyor. Yüzde 34.2'si "sobaya döneceğiz" derken, kalorifer sistemini kömüre çevirmeyi düşünenlerin sayısı 16.3 oldu. "Mecburen böyle devam edeceğiz" diyenlerin oranı ise 12.6'da kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!