Hürriyet'e saldırı: Polisler: Onlar 200, biz 8 kişiydik

Güncelleme Tarihi:

Hürriyete saldırı: Polisler: Onlar 200, biz 8 kişiydik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 21:05

HÜRRİYET gazetesinin Bağcılar’daki binasına saldırdıkları için haklarında ‘nitelikli konut dokunulmazlığının ihlali’ ve ‘mala zarar verme’ suçlarından 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 26 kişinin duruşmasında, polis memurları tanıklık yaptı.

Haberin Devamı

Bakırköy 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde tanık olarak dinlenen polis Barış Tanerlioğlu 6 ve 8 Eylül 2015 günleri meydana gelen iki saldırı olayında da Hürriyet önünde görevli olduğunu söyledi. İlk günkü olayda kalabalık bir grubun gazete önünde olduğunu, daha sonra bir parti görevlisi olduğunu düşündüğü kişinin gelip bir konuşma yaptığını ve kalabalığın dağıldığını anlatan Tanerlioğlu şöyle devam etti:

DURDURAMADIK

“İkinci olayda iki kamyonet Kanal D binasının önüne gelip park etti. Tahminen 200 civarında insan vardı. Biz ise sadece 8 kişiydik. Onları durdurmamız mümkün değildi. Gazete bahçesine girdiler. Binaya taş atıp zarar verdiler. Binanın içine girmeye çalıştılar. Hemen takviye ekip istedim. Ancak yolu kapattıkları için takviye ekibin gelmesi kolay olmadı. Kalabalık grup sloganlar atıp bağırıyordu. Takviye ekibin müdahalesi ile olaylar sonlandı.”
Tanık olarak dinlenen diğer polis memuru Ali Emir Mustafaoğlu ise 8 Eylül akşamını anlatırken “Kalabalık grup bina önünde toplandı.Grup bariyeri aşarak bina bahçesine girdi. Takviye istedik” dedi. Duruşma ertelendi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!