Hürriyete mektuplar

Güncelleme Tarihi:

Hürriyete mektuplar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2001 01:52

Arnavutlar ve bölgedeki Türkler

20 Haziran tarihli manşetinizde, ‘‘Türk asıllı Arnavutlar’’ şeklinde söz etmeniz, bölgede yaşayan Türklerin Arnavut olduklarını kabul etmek anlamına geliyor. Oysa Arnavut ve Türkler arasındaki tek ortak bağ Müslüman ve Sünni olmalarıdır. Ama o bölgede bir Türk azınlık da vardır.

Taner LİLA

Taciz haberlerinde daha duyarlı olun

Gazetenizde ‘‘Öğretmene taciz’’ başlığıyla yayımlanan haberinizi okudum.

‘‘Okulların kapanmasına az bir zaman kala okuldan atılan’’ bu tacizci magandayı ve ona çanak tutanları sunuş biçiminizi pek başarılı buldum.

Ülkemizdeki cinsel tacizin boyutlarını önünüze gelen pek çok haberle sizler daha iyi görmektesiniz. Ve tacize uğrayan birçok kadının ‘‘şuyuu vukuundan beterdir’’ düşüncesiyle bunu açıklamadığı-açıklayamadığı bilinmektedir. Bunun bir nedeni, bu haberde de görüldüğü gibi olayın anlatılış biçimi ve suçlunun mağduriyetinin (!) savunulmasıdır.

Bir okurunuz olarak bu haberleri daha duyarlı hazırlamanızı rica ediyorum.

Engin KOLAĞASIOĞLU

Diğer spor dallarına geniş yer ayırın

Sporun ciddi kitlelere yayılmasında, amatör spor dallarındaki aktiviteleri de duyurarak Hürriyet öncü olsun. Olimpik sporların kendi içinde öylesine karşılaşmaları var ki, bunlara ve buradaki gerçek sporculara bir sütun dahi ayırmama cimriliği neden? Nurhayat ERENSOY

Derviş'in eşiyle öpüşmesi kimin işi?

Devlet Bakanı Kemal Derviş'in eşiyle öpüşme fotoğrafını neden yayınladınız? Evli bir çiftin tenis maçından sonda dudaktan öpüşmesi ne sizin işiniz, ne bizim işimiz. Gerçek haberlere yönelirseniz memnun olurum.

Metin GÜNEŞ

OKURLARIMIZDAN KISA KISA

FİLİZ ÜNSAL Dış haberlere, hak ettiğinden daha az yer veriyorsunuz. Fransa Açık Tenis Turnuvası'ndan çok az söz ederken, bir futbolcu ile röportajı tam sayfa yayınlıyorsunuz. Dünya haberlerine daha çok yer verin.

CENGİZ KUŞHANOĞLU Çok fazla imla hatası görüyorum. Bunlara daha fazla dikkat etmeniz gerekir.

ÖMER KARAOĞLU Ben hür düşünen birisiyim. Ama sizin ‘‘Türban Komedisi’’ başlığınızı Hürriyet gibi özgür bir gazeteye yakıştıramadım.

HATİCE COŞKUN 18 Haziran'da manşetten yayınlanan ‘‘Türban Komedisi’’ başlığınız bazı kesimleri rencide edebilir. Bu konular daha dikkatli ele alınmalı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!