Hürriyet'e mektuplar

Güncelleme Tarihi:

Hürriyete mektuplar
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2003 02:04

Köşe yazarı ve futbol takımı

SİZİN gibi geniş bir kesime seslenen gazetede, hangi alanda olursa olsun, fanatik olmaya ve rengini bu denli belli etmeye hiç bir yazarın hakkı olmadığını düşünüyorum. Sayın Fatih Altaylı Galatasaray takımını destekleyebilir. Ancak gazetedeki köşesini, bu taraftarlığını dile getirdiği ‘‘kişiye özel’’ bir köşe haline getirmesine Hürriyet olarak izin vermemelisiniz. Ben, okuduğum gazetenin bir yazarının adının, nasıl ki bir siyasi görüşle, partiyle yan yana olmasından rahatsız olursam, o ismin herhangi bir spor kulübü ile de bu denli içli dışlı olmasını doğru bulmuyorum.

Serkan BAYRAMOĞLU

sbayramoglu@oyakbank.com.tr



Münferit olayları camiaya atfetmeyin


TARAFINIZCA malum olduğu üzere, yazarınız Fatih Altaylı, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Lig müsabakasının ardından Fenerbahçe Spor Kulübü yönetici ve kongre üyelerinin bulunduğu bir ortamda kavgaya karışmış ve daha sonra durum ile ilgili olarak yasal mercilere başvuruda bulunmuştur. Bu vahim olay için kendisine geçmiş olsun diyor ve acil şifalar diliyorum.

Ancak kurumunuzun yayınlarında bu olayla ilgili olarak taraflı, Fenerbahçe Spor Kulübü ve taraftarını halk gözünde küçük düşürücü nitelikte yayınlar devam etmektedir. Tıpkı Fatih Altaylı'nın her yaptığı ya da söylediği nasıl Galatasaray camiasına atfedilemezse, Fenerbahçeliler içerisinde de bazı olaylara karışma meyili olan insanlar olabilir, bu münferit olayın bir camiaya atfedilerek değerlendirilmesi doğru değildir.

Bu durumun ahlak ve meslek ilkeleri açısından da doğru değildir. Bu nitelikteki yayınlarınıza son verin.

Berke T. ÖZSOY

TEMSİLCİNİN NOTU

Bu konuda pekçok mektup aldık. Hürriyet'in, herhangi bir takım için taraflı yayın yapması sözkonusu olamaz. Bu Hürriyet'in yayın ilkelerine de aykırı. Yazarımız Fatih Altaylı ise, kendisini G.Saray yanlısı yazmakla ve objektif olmamakla suçlayan bu eleştirileri yanıtlarken, Galatasaray'la ilgili bir daha yazı yazmayacağını söyledi ve şöyle dedi:



Artık GS yazmayacağım


KİMİ Fenerbahçeliler, benim taraflı yazdığımı söyleyip kınıyorlar. Benim zaten aksi yönde bir iddiam olmadı ki. Ben elbette taraflı yazıyorum, çünkü Galatasaraylıyım. Eski 2. Başkanı'yım ve kulübümün haklarını koruyorum.

Ama Fenerbahçe'yi koruduğum zamanlar da oldu. O yazılarımda tarafsızım. Benden duyulan rahatsızlığın nedeni çok açık. Bugüne kadar medyada Galatasaray aleyhtarlığı vardı ve Hıncal Uluç dışında Galatasaray'ın hakkını koruyan veya arayan yoktu. Ben bunu yapmaya başladım ve bu bir rahatsızlık yarattı.

Çünkü Fenerbahçeli olan bir yazar hakkında şimdiye dek kimsenin ‘‘taraflı’’ suçlaması olmadı. Kimin yazdığı belli olmayan bir e-mail'le beni suçlayanlar bile var. Soruyorum size, medyadaki tek taraflı ben miyim? Kulüp başkanları ile parasal alışveriş yapmakla suçlananlardan şikáyet eden yok, tuttuğu takımın yönetimine rağmen takımını koruyanı suçlayan çok.

Haklılar! Galatasaray'ın hakkını korumak medyada alışılmamış bir durumdu. Şimdi bunu engellemek istiyorlar.

Sevgili Erol Simavi'nin yıllar önce bana bir tavsiyesi olmuştu. Haklılığını şimdi anlıyorum.

Demişti ki: ‘‘Fatih çok önemli bir yazar olacaksın. Bunu görüyorum. Ama sakın Fenerbahçe aleyhine yazma. Çünkü tahmin edemeyeceğin saldırıya maruz kalırsın.’’

Haklıymış. Fenerbahçelilere müjdemi verebilirsiniz.

Bundan böyle Galatasaray ile ilgili yazmama kararı aldım.

En azından mevcut yönetim gidinceye kadar.

Onlar Galatasaray'ın hakkını korumuyorsa, bana mı kaldı?

Bu arada bu lüzumsuz tartışmalarla başı ağrıyan okurlardan da özür diliyorum..

Fatih ALTAYLI


İki bira ve bir sigara

ALEYNA
adlı bir yavrucağı genç bir kadın evlat edinmiş (ki bu müthiş bir olay). Ancak Hürriyet bu konudaki her haberine ‘‘Annesi tarafından iki bira, bir paket sigaraya satılan kız’’ diye başlıyor. Hadi bir kere yazdın, ama her habere böyle giriş mi yapılır? İnsanları, hele böyle zavallı bir yavruyu küçültmeye kimsenin hakkı yok.

Halil TASLAK


Döviz kurunun boyutu

MERHABALAR,
benim size iletmek istediğim konu, gazetenizdeki Merkez Bankası günlük döviz kuru hakkında. Biz şirket olarak her gün döviz kuru olan bölümü arşivimiz için kesip saklıyoruz. Sorunumuz şu: Bu küçük bölümün ebatını sabitleyip öyle basar mısınız? Çünkü her gün kestiğimiz bölüm, bir önceki günkü bölümden ya daha büyük ya da küçük oluyor.

Tülay GÜLTEKİN


Köpekleri öldürmüyoruz


GAZETENİZİN 7 Mart tarihli nüshasındaki ‘‘Eskişehir'de Sokak Hayvanlarına Zehir’’ başlıklı haberde belediyenin köpekleri zehirleyerek öldürdüğü bildirilmektedir. Haber kaynağı Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı, yerel gazetecilik yapan ve belediye ile arasında sorunlar bulunan eşinin etkisiyle zaman zaman bu türlü kasıtlı haberler yaratmakla tanınan bayandır. Aynı amaçla üretilen söz konusu haberin aksine, başıboş köpekler Büyükşehir Belediyesi ekiplerince iğneyle uyutularak Tepebaşı bölgesindeki ‘‘Hayvan Barınma Evi’’nde toplanmakta, veteriner kontrolünde aşıları ile bakımları yapılmaktadır.

Prof. Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN

Eskişehir Büyükşehir Belediye Bşk.

TEMSİLCİNİN NOTU

Haberi yazan DHA Eskişehir Büro Şefi Eyüp Kelebek, Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Handan Çil'in 6 Mart'ta bir basın toplantısı düzenleyerek bu konuda açıklamada bulunduğunu belirtti ve şöyle dedi:

‘‘Sayın Çil, bu basın toplantısında belediye ekiplerinin sokak hayvanlarını zehirleyerek öldürdüğünü ileri sürdü, bu konuda araştırma yaptıklarını söyledi. Bayan Çil daha sonra da ölen bir köpek ve bir kedinin yanında kendisinin de bulunduğu fotoğrafları gazetecilere dağıttı. Aynı iddialar Handan Çil'in gazetecilere dağıttığı kendi imzasını taşıyan yazılı açıklamada da yer alıyor. Yazılı açıklama elimizde bulunuyor.’’



OKURLARIMIZDAN KISA KISA


İLYAS ÇOBAN Yurtdışında üniversite bitirmiş gençlerin denklik problemlerini gündeme taşırsanız memnun olurum. Ben de bu mağdur gençlerdenim. Size güveniyorum.

UĞUR KURUCUK Bazı yazarlarınız, lokanta tavsiyelerinde bulunuyorlar ve ‘‘Adam başı 60-75 milyon lira arasında bir rakamla yemek yiyebileceğimizi’’ söylüyorlar. Bu yazarların, asgari ücret hakkında fikirleri var mı?
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!