Hürriyet'e mektuplar

Güncelleme Tarihi:

Hürriyete mektuplar
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2003 01:54

Bir ölüm ilanı

GENELLİKLE cenazeyle ilgili ilanlar denilince ‘‘Hürriyet’’ Gazetesi akla gelir. Kanlıca doğumlu olup merhum Sedat Simavi'yi yakından tanımış olan ben, doğal olarak kardeşim Mehmet Selçuk Usman'ın cenazesinde, ilanı size vermeyi düşündüm. Gelin görün ki bu düşüncem tamir olunmaz hatayla sonuçlandı. Yıllardan beri hasta olup dış dünyaya çıkmayan kardeşimi tanıyanlar, ancak soyadından tanıyacaklardı. O olanağı, siz elinden aldınız. Kimse onun, Kutman soyadıyla Mehmet Selçuk Usman olduğunu anlayamadı ve son yolculuğuna uğurlayamadı.

Ek olarak benim oğlumun adı Murat değil, Burak'tır. Bari yerine konamaz kaybımızı siz telafi ediniz. İlanın yerine aşağıdaki metni koyunuz:

‘‘Mart 2003 tarihinde Kanlıca Mezarlığı'na gömülmüş olan Mehmet Selçuk Usman'ın ölüm haberini telefonla almış olup Teşvikiye Camii'ndeki cenaze törenine ve Kanlıca Mezarlığı'na gelmiş olan yakınlarımıza, ölümünü sonradan duyup başsağlığı dilemiş ve bize güç vermeye çalışmış olan dostlarımıza Usman, Kurdoğlu, Anabolu, Çetin, Erten, Ertan, Uslu ailesi üyeleri teşekkür ederler.’’

Emekli Prof.Dr. Mükerrem (Usman) ANABOLU

İ.Ü. Edebiyat Fakültesi, İTÜ Mimarlık Fakültesi, E.Ü. Edebiyat Fakültesi

Trakya Ü.Fen-Edebiyat Fakültesi'nde öğretim üyeliğinde bulunmuş.

TEMSİLCİNİN NOTU

Okurumuzun bu şikáyetini, Hürriyet Gazetesi Reklam Teknik Müdürü Etem Ulutaş araştırdı ve şöyle dedi: ‘‘Bu ilanı bize, reklam şirketi hazır olarak yolladı. Şirketin sahibi, ilanı kendilerine vefat eden Mehmet Selçuk Usman'ın kuzeni Can Kurdoğlu'nun telefonla, cumartesi gecesi geç saatte yazdırdığını söyledi. Şirket, telefonla yazıldıktan sonra ilanı Can Kurdoğlu'na yine telefonla ve kodlayarak okumuş, onay almış. Dolayısıyla hata bizden kaynaklanmıyor. Bizden kaynaklanan hatalar söz konusu olunca, ilke olarak ilanları ücretsiz tekrarlıyoruz, ilan verenden de yazılı olarak özür diliyoruz’’



Silah görmek istemiyoruz

SAYIN okur temsilcisi.

Okurlara hizmetinizden dolayı teşekkür ediyorum.

İsmim Uğur Uğural. Uzun yıllardır Hürriyet okuruyum. Ayrıca 2 sene Hürriyet'in New York ofisinde reklam ve haber bölümünde çalıştım.

Babam ise yıllarca GAMEDA şirketinde, ülkemizin dört bir yanındaki insanlarımıza Hürriyet Gazetesi taşıdı. Kısacası Hürriyet'i seviyoruz.

Biz barışı savunan Atatürk'ümüzün, ‘‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’’ diyen o büyük dehanın çocukları olarak savaşa, öldürmeye karşıyız. Hürriyet Gazetesi'nde her türlü bomba, füze, silah, savaş uçağı gibi insanları öldürmeye hazır silahları görmek istemiyoruz. Yemek tarifi anlatır gibi, ballandıra ballandıra her ölüm silahının detay fotoğrafları ve özelliklerini, ne kadar etkili olduğunu, kaç kişiyi öldürebileceğini yazıp çizmeyi anlayamıyorum.

Uğur UĞURAL


Zuhal Olcay ve tiyatro

ŞU an önümde 7 Şubat tarihli Keyif eki var. Kapak konusu Zuhal Olcay. Zuhal Olcay, Türkiye'de Levent Kırca-Oya Başar, Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan, Şükran Güngör-Yıldız Kenter gibi eşi Haluk Bilginer'le bir tiyatro sahnesine sahip. Yani meslekleri tiyatroda oyunculuk. Fakat Zuhal Olcay'ın röportajında tiyatro kelimesi iki defa geçiyor. Zuhal Olcay'ın tiyatrodan ödülü yok mudur? Tiyatrocuya tiyatroyla ilgili hiç değilse bir soru da sorulmaz mı? Konu, çevirdiği sinema filmi de olsa. Şu anda bir filmi yok ama oynadığı bir oyun, emek verdiği bir sahne var.

Adil ÇAMUR

Teşvikiye-Şişli



İngilizce haber sitesi

AMERİKA'da arkadaşlarım ara sıra bana, İngilizce okuyabilecekleri Türk gazetesi olup olmadığını soruyorlar. Türkiye'nin Irak konusundaki bu rolünün, bu merakı artırdığını düşünüyorum.

Bence bu bizim, kültürümüzün ve ülkemizin tanıtımı için de bir fırsat olabilir.

İnternette İngilizce yayını düşünmelisiniz.

Osman Akad

osakad@aol.com



Biber gazı şakası

18 Şubat 2003 tarihli gazetenizdeki bir haberin başlığı ‘‘Biber Gazı Şakasını Terör Saldırısı Sandılar: 21 Ölü’’ idi... Ancak haberi okuduğumuzda, olayın Chicago'daki iki katlı bir gece kulübünde çıkan kavgayı ayırmak isteyen güvenlik görevlilerinin, tarafları ayırmak için biber spreyi sıkması sonucu çıkan panikte 21 kişinin ölmesi olduğunu öğreniyoruz. Yani haberin başlıkla hiçbir ilgisi yok, ayrıca olay şaka da değil.

Mehmet ÇELİK


Arifiye köy değil

9 Mart’ta yayımladığınız bir haberde, Berivan dizisinin Sapanca'ya bağlı Arifiye Köyü'nde devamının çekileceğini belirtmişsiniz. Ben bir Arifiyeli olarak, Arifiye'nin bir köy değil merkeze bağlı bir belde olduğunu hatırlatayım. 30 bin nüfuslu bir köy var mı Türkiye'de?

Özcan MADENOĞLU


Cam ve kumaş boyama kitapları

MERHABA!..

İki haftadır gazetenizle beraber verdiğiniz cam ve kumaş boyama kitaplarına ulaşamıyorum. Acıbadem bölgesindeki tüm gazete bayilerine gitmeme rağmen böyle bir kitabın ve CD'nin ellerine gelmediğini bildirdiler. Başka hangi şekilde bu kitap ve CD'lere ulaşabilirim.

İyi çalışmalar.

Fatma BOZDEMİR

fatma.bozdemir@arcelik.com

TEMSİLCİNİN NOTU

Promosyon Müdürümüz Müfit Utkusoy, Fatma Hanım'ın sorununu araştırdı ve kendisine şu mesajı yazdı: ‘‘6 Şubat 2003 tarihinden itibaren her perşembe günü dağıtılan ve bir hafta piyasada kalan ‘Hürriyet Hobi Dünyası' isimli dergimiz, ilk sayısından itibaren büyük ilgiyle karşılandı ve birçok yerde kısa sürede tükendi. Okuyucularımızdan gelen yoğun mail ve telefonlar nedeniyle 27 Şubat 2003 Perşembe günü dağıtılan Kumaş Boyama Teknikleri (4. sayı) ile 1. sayı (Ahşap Boyama Teknikleri) tekrar dağıtıldı. 2. sayı (Mum Yapım Teknikleri) ise, 5. sayı ile birlikte 6 Mart Perşembe günü tekrar dağıtıldı. Sizin talep ettiğiniz 3. sayı (Cam Boyama Teknikleri), 6. sayı ile birlikte, 13 Mart'ta tekrar dağıtıma verildi. Ancak okurlarımızın talebini tamamen karşılamak amacıyla ilk 3 sayı tekrar bastırılıyor. Bu ilk 3 sayı, 6 Mart 2003 tarihinde bayilere dağıtılmıştır. 4. sayı 7. sayı ile, 5. sayı 8. sayı ile tekrar dağıtılacak’’



OKURLARIMIZDAN KISA KISA

AHMET AKVİRANLI (KONYA) Ben sizden Tarkan çizgi romanının yeniden başlamasını isteyeceğim. Yeni maceralar bekliyorum. Şu an Tarkan gibi ulusu için canı pahasına savaşacak kahramanlara ihtiyaç var.

İBRAHİM METE Gazetenizde yaban hayatına ait haberlerin artmasını istiyorum. Özellikle ülkemizdeki yabani hayvan türleriyle ilgili tanıtıcı bilgiler olursa, bunları tanımış olacağız. Köşe bile açılabilir.

MANUEL THOMAS ZİGGMAN Gazetenizin arka sayfasında her gün Sütaş’ın sponsorluğu altında yer alan inek karikatürlerini büyük bir beğeniyle takip etmekteyim. Karikatürleri çizenleri de tebrik ederim.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!