Hürriyet Okur Meclisi’ne 47 ülkeden 11 bin başvuru

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Okur Meclisi’ne 47 ülkeden 11 bin başvuru
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2008 00:00

Hürriyet’in 60. yılında okurlarına yayınlarında daha fazla söz hakkı vermek için oluşturacağı Okur Meclisi’ne, 47 ülkeden yapılan başvuruların sayısı 11 bini geçti. Bu başvuruların tasnifi tamamlandı ve her türlü bilginin yer aldığı, eksiksiz başvuru sayısı tam 8998 olarak belirlendi. Sırada bu başvurular arasından 50 asil, 50 yedek üyeli Okur Meclisi’ni seçmek var.

1 Mayıs 2008’de 60 yaşını bitiren Hürriyet Gazetesi’nin Okur Meclisi oluşturma kararının ardından gazete ve internet üzerindeki başvuru formlarını doldurup gönderme süresi bittikten sonra başlayan çalışmalar son aşamasına geldi.

Başvurulardan 1000 kadarı faks ile, 10 bin kadarı ise internet üzerinden yapıldı. Türkiye dışında Almanya, Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere, 46 ülkeden gönderilen başvurulardan faks ile bize ulaşanların bilgileri bilgisayara aktarıldı. İnternet başvuruları da diğerleriyle birlikte üzerinde istatistiksel çalışma yapılmasına olanak sağlayacak şekilde tasnif edildi. Çift ve eksik başvuruların belirlenmesinin ardından son sayı 8998 olarak belirlendi.

Hürriyet’in Okur Meclisi’ne üye olmak için başvuranların tamamına, adlarına yazılı sertifikaların gönderilmesine önümüzdeki hafta içinde başlanacak. Bu okurlar, ayrıca 1 Temmuz 2008’de Kars’tan yola çıkacak olan "Hürriyet Hakkımızdır" trenine de davet edilecekler.

Okur Meclisi’nin belirlenmesinde Türkiye’yi tüm yönleriyle yansıtacak bir metodoloji uygulanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!