Hürriyet Okur Meclisi ’haber’ toplantısında

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Okur Meclisi ’haber’ toplantısında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2009 00:00

Hürriyet’in okurlarıyla gazete yönetimi ve yazı işleri arasındaki iletişimini, bilgi alışverişini güçlendirmek için kurduğu Okur Meclisi, ikinci toplantısını önceki gün Bağcılar Güneşli’deki Hürriyet Medya Towers’ta yaptı. Hürriyet Yazı İşleri’nin sabahki haber toplantısına katılan 50 kişilik Okur Meclisi, daha sonra Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ve Hürriyet yazarlarıyla buluştu.

HÜRRİYET Medya Towers’taki Çetin Emeç Salonu’nda saat 10.00’da toplanan Okur Meclisi üyelerine 18 Nisan 2009 gündemi dağıtıldı. Hürriyet Kurumsal İletişim Koordinatörü ve İcra Kurulu Üyesi Temuçin Tüzecan, 2 Aralık’ta Ankara’da bir araya gelen Okur Meclisi’nin ikinci kez İstanbul’da Hürriyet’in merkezinde buluştuğunu belirtti. "Bugün deyim yerindeyse ilk kez Türkiye’de bir gazetenin halk günü" diyen Temuçin Tüzecan, Hürriyet’in Pazar günkü sayfasının Okur Meclisi’nin huzurunda açıklanacağını söyledi. Programın başlangıcı CNN Türk’te bir saat boyunca canlı yayınlandı.

Hürriyet, çok açık ve şeffaf bir kurum
/images/100/0x0/55eacfe7f018fbb8f89843b2


Yazı İşleri Toplantısı’nın açılışını yapan Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Hürriyet’in dışarıdan kapalı bir kutu gibi algılandığını belirterek, "Biz çok açık, şeffaf bir kurumuz" dedi. Ertuğrul Özkök, içlerini açmak konusunda da diğer gazetelere göre çok daha arzulu ve az kompleksli olduklarını vurguladı. Ertuğrul Özkök, Hürriyet Yazı İşleri kadrosunun da, Okur Meclisi gibi Türkiye’nin farklı bölgelerini temsil ettiğini belirtti.

Okur Meclisi’ne Uşak’tan katılan esnaf Halil İbrahim Akgün ve Samsun’dan gelen öğretmen Ayşen Ersöz, medya ve Ergenekon bağdaştırmalarına ilişkin sorular sordu. Ertuğrul Özkök, Ergenekon davasıyla ilgili grup olarak görüşlerini şöyle açıkladı:

Çeteye, darbeye ve keyfi zulme karşıyız

"Ergenekon’u ikiye ayırdık. Çeteleşme ve gerçek darbe girişimlerinin cezalandırılmasına destek veriyoruz ama son Türkan Saylan olayında olduğu gibi keyfi ve sadece düşüncelerinden dolayı kişilere zulüm yapılmasına aynı reflekslerle karşı çıkıyoruz. Bize gelince; şundan emin olun, Hürriyet’in hiçbir mensubu sizin yüzünüzü kızartacak, sizi üzecek hiçbir eylemde bulunmadı. Yöneticisinden muhabirine, herkese kefil olabilirim. İçiniz rahat olsun bize karşı hiçbir şey yapamazlar. Ergenekon’da Hürriyet Türkiye’nin alnı en beyaz kurumlarından biridir."

HÜRRİYET Okur Meclisi ile düzenlenen Yazı İşleri toplantısına, şu isimler katıldı: Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni
/images/100/0x0/55eacfe7f018fbb8f89843b4
Ertuğrul Özkök, Yayın Koordinatörü Fikret Ercan, Bölge Yayınlar Yönetmeni Nejat Seçen, Yazı İşleri Müdürleri; Tufan Türenç, Doğaner Gönen, Necdet Doğan, Emre İskeçeli, Necdet Açan, İstihbarat Servisi Müdürü Celal Korkut, Dış Haberler Servisi Şefi Emre Kızılkaya, Magazin Servisi Şefi Erol Işık, Ekonomi Servisi Müdür Yardımcısı Hayri Çetinkaya ve Yurtdışı Yayınlar Müdürü Bülent Mumay, DHA Editörü Ahmet Ayhan Al ve Spor Servisi Editörü Ayhan Güner katıldı. Hürriyet Başyazarı Oktay Ekşi ve Hürriyet Yayın Danışmanı Doğan Hızlan da toplantıyı izledi. Yazı İşleri toplantısının ardından okur meclisi toplantılarını sürdürdü. 1.5 saat süren toplantının ilk bölümünde Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ve Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün yanı sıra yazarlar Ahmet Hakan, Kanat Atkaya ile Doğan Hızlan soruları yanıtladı.

En büyük zenginliğimiz okurumuz
/images/100/0x0/55eacfe7f018fbb8f89843b6

Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Okur Meclisi toplantısında, Hürriyet’in en büyük zenginliğinin okurları olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: "Çünkü Hürriyet’in okuru farklı bir okur. Hürriyet’in okuru hem gazetesine, hem toplumsal sorunlara sahip çıkan, tepki veren bir okur. Bu en büyük zenginliğimiz. Hürriyet, yıllardır, kendi okuruyla olan ilişkisinde bunu yaşadı, yansıttı ve diri tutmaya çalıştı. Hürriyet, okur tepkisiyle Hürriyet’i daha ileriye götürdü. Bugün farklı bir dünyadayız. Artık iletişim çok farklı bir boyutta gerçekleşebiliyor. Ertuğrul Bey (Özkök) de söyler. Gazete yapmak da çok daha zorlaştı.

Basın tarihine geçecek

Bunların her birini hesaba katmak çok güç. Daha organize, daha kurumsal şekilde okurla nasıl bir araya geliriz? Nasıl sinir uçlarımızı daha hassas biçimde kullanırız ve okurun katkılarını nasıl gazeteye yansıtırız ki daha ileri sıçrarız? Bütün mesele okurun beklentisine yönelik gazete yapmak. İşte hem okurun beklentisine yönelik gazete yapabilmek, hem de toplumsal sorunları daha iyi kavrayabilmek için Okur Meclisi’ni çok önemsiyoruz. Okur Meclisi basın tarihine geçecek önemli ilklerden biri. Hürriyet gibi bir gazetenin ne kadar şeffaf olabileceğini gösteriyor."

DPC’yi ziyaret ettiler

Meclis toplantısının ilk bölümünün ardından meclis üyeleri ve yazarlar Hürriyet Medya Towers VIP Salonu’nda yemek yediler. Okur Meclisi, Ertuğrul Özkök ve Vuslat Doğan Sabancı’yla toplantılarını sürdürdü ve Hürriyet Gazetesi’nin basıldığı Hadımköy’deki Doğan Printing Center’ı (DPC) ziyaret etti.

Kendimizi evimizde gibi hissettik
/images/100/0x0/55eacfe7f018fbb8f89843b8


(Bahar Önder 24 yaşında Öğrenci

Adıyaman):
"Toplantılar, yeni bir kültürü tanıma açısından çok verimli geçti. Gazetenin ilk sayfasının nasıl hazırlandığını çok merak ediyordum. Yazı İşleri toplantısı ev ortamı gibiydi. Onlar, kendi aralarında tartışırken bizim evi hatırladım. Annemle babamla da biz haberleri böyle tartışıyoruz."

Her şey çok heycan vericiydi

(Nilgün Berksoy 57 yaşında Ev Hanımı

Eskişehir):
"Herşey çok açık ve şeffaf. Vatandaş olarak ilgimizi çeken şeylerin nasıl tartışılıp gazetede yer bulduğunu görmek heyecan verici."

Akşam yemeğinde buluştular
/images/100/0x0/55eacfe7f018fbb8f89843ba


TAM 11 bin Hürriyet okuru arasından seçilen 50 üyeli Okur Meclisi, önceki Cuma Eminönü’ndeki Armada Otel’in Teras Restoranı’nda akşam yemeğinde bir araya geldi. Hürriyet Yazarı Gila Benmayor ve Doğan Hızlan’la sohbet imkánı bulan okur meclisi üyeleri, Hürriyet Kurumsal İletişim Direktörü Temuçin Tüzecan ve Kurumsal İletişim Müdürü Evrim Sümer’den ziyaretlerinin İstanbul programına ilişkin bilgi aldı.Okur meclisi 2009

HÜRRİYET Okur Meclisi üyeleri (alfabetik sıraya göre), yaşları ve şehirleri şöyle: Abdullah Özdemir (44, Samsun), Ahmet Uslu (48, Zonguldak), Arif Ülker (39, İstanbul), Ayşe Şahiner (33, İstanbul), Ayşen Ersöz (42, Samsun), Bahar Önder (26, Adıyaman), Çiğdem Değirmencioğlu (30, Rize), Elif İşcan (20, Bursa), Emel Yaşar (38, istanbul), Emine Bayram Topdal (40, Ankara), Erol Tunç (62, İstanbul), Ertuğrul Servet (39, Antalya), F. Müjgan Şahin (42, Ankara), Fesih Yener (53, Batman), Gamze Taştan (30, Tokat), Gülden Bilen (50, Ankara), Gülsen Portakalcı (46, Adana), Hadi Demir (29, Antalya), Hakan Gökçe (21, Samsun), Halil İbrahim Akgün (46, Uşak), İlknur Özmert (53, Ankara), İsmail Özcan Süslü (74, İstanbul), Kadir Altısap (25, Çorum), Kadir Çiçek (39, Tekirdağ), Kenan Sağdıç (39, Bingöl), M.Korkut Kolerkılıç (52, İstanbul), Medine Şahin (40, Antalya), Mehmet Ağaoğlu (67, İstanbul), Mehmet Nihat Telkes (40, Eskişehir), Meryem Demir (34, Alanya), Nezihe Kendirci (45, Şanlıurfa), Nilgün Berksoy (57, Eskişehir), Onur Bal (29, İzmir), Özlem Günal (29, İzmir), Rasim Uyan (38, Kocaeli), Ruhi İnanç (59, Ankara), Seda Bakıcı Kara (34, İstanbul), Selahattin Anbaroğlu (31, Mersin), Sena Sürmeli (23, İstanbul/Bodrum), Serdar Altınay (39, Giresun), Serdar Aykut (28, Ankara), Serdar Yıkanmışlar (53, Antalya), Sıddık Erkan Sayıner (53, Ankara), Suat Ünceler (22, İstanbul), Şeyhmus Altınterin (30, Mardin), Yalçın Demir (59, Çanakkale), Yasemin Göçen (29, Bursa), Yasin Yıldız (23, Sivas), Zerhan Türk (32, Erzincan), Zeynep Şentürk (22, İstanbul)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!