HÜRRÄ°YET DÜNYASI KABUSUN MERKEZÄ°NDE

Güncelleme Tarihi:

HÃœRRÄ°YET DÃœNYASI KABUSUN MERKEZÄ°NDE
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 11, 2012 12:06

Hürriyet Dünyası'ndan ONUR BAŞTÜRK, ŞERMİN TERZİ, SEBATİ KARAKURT, MUSTAFA KÜÇÜK, EYÜP SERBEST, LEVENT KULU, EMRAH GÜREL, SELÇUK ŞAMİLOĞLU ve İBRAHİM YURTBAY bugün canlı yayınlar, İstanbulluyu kahreden bekleyişlerden çok özel röportajlar, çarpıcı fotoğraflarla trafik kabusunun merkezindeydiler.

Haberin Devamı

Saat 20.05 FSM Köprüsü

Hürriyet Dünyası'nın gün içindeki etkili yayınıyla Avrupa-Anadolu yönünde trafik rahat bir şekilde seyrini sürdürürken Anadolu-Avrupa yönünde Kavacık'tan başlayan yoğun bir trafik etkili olmaya başladı.

SAAT / 17:20

Hürriyet Dünyası'nın sabah saatlerinden bu yana devam eden canlı yayınının ardından, sürücüler önlemini aldı ve FSM Köprüsü'nü tercih etmedi. Ancak bu kez de köprü krizi tersine döndü. Her gün Avrupa - Anadolu geçişinde uzun kuyruklar oluşurken, bugün ise Anadolu Yakası'nda köprü kuyruğu Ataşehir'e kadar uzandı. Dün bu saatlerde Hasdal'dan başlayan köprü trafiği, bugün FSM köprü girişinde yaşanıyor.


SAAT / 14:10

Haberin Devamı

Hürriyet Dünyası'ndan Şermin Terzi Motosikletliler nasıl olsa geçeriz diye düşünüyor ama araçların arası o kadar sıkışık ki aralardan geçmelerine imkan yok. Hatta araçları hararet yapmasın diye motordan inip elleriyle itiyorlar.

HÜRRİYET DÜNYASI TRAFİĞİN MERKEZİNDE

Hürriyet

SAAT / 13:50

KÖPRÜDE SU 1 LİRA, CEZASI 182 LİRA

Köprü üzerinde çok fazla su satıcısı yok. Bir şişe küçük su 1 liraya satılıyor. Sivil polis memurları ise satıcılara göz açtırmıyor. Yakaladıkları satıcılara 182 lira ceza kesiyor. Bu yüzden de sucular fotoğraf çektirmekten kaçınıyor.

Günlerdir trafik çilesiyle ilgili sadece sıkışıklık, alternatif noktalar, bakım çalışması yapılan yollar konuşuldu. Peki 6-7 saat boyunca trafikte bekleyen sürücüler çok insani bir ihtiyacı, tuvalet sorununu nasıl gideriyordu? Bu sorun hiç konuşulmadı. Yolları kapatan yetkililer bu konunun çözümüyle ilgili hiçbir girişimde bulunmadı. Deyimi yerindeyse kilitlenen trafikte herkes başının çaresine baktı...

ONUR BAÅžTÃœRK VE ÅžERMÄ°N TERZÄ° DE ORADAYDI / WEB TV

SAAT / 13:30

KGS'LER BOÅž OGS'LERDE KUYRUK VAR

Haberin Devamı

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki 8 OGS gişesinde uzun kuyruklar oluştu. 10 adet KGS gişesinde ise büyük boşluklar var. OGS gişelerine girmek isteyen araçlar KGS yönüne gidecek araçların yolunu kapattığı için onlarda trafikten nasibini alıyor.

İŞTE FSM'NİN HAVADAN GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV

HÜRRİYET DÜNYASINDAN EMRAH GÜREL'İN OBJEKTİFİNDEN KÖPRÜ'DEKİ TRAFİK ÇİLESİ / Foto Galeri

SAAT / 12:50

Erdal Coşkun: 2,5 saattir trafikteyim. Trafik gitmiyor, burada kaldık.
Artvin'e giden bir yolcu otobüsünün şoförü: Otobüsle birlikte köprü üzerinde kaldık. Otogar'dan gişelere dört saatte ulaştım. Trafikten umudum yok.
Köprüyü geçmeye çalışan bir ambulans için vatandaşlar araçlarından inerek dubaları kaldırdı ve ambulansa yol açmaya çalıştı.

SEBATİ KARAKURT'TAN TRAFİĞE KESİN ÇÖZÜM ÖNERİSİ / WEB TV

SAAT / 12:45

Hürriyet Dünyası'ndan Mustafa Küçük:

TEM Otoyolu'nda köprü trafiği Seyrantepe'de başlıyor. Basın Ekspres'teki Hürriyet MEdya Towers'tan saat 12.00'da çıkıp 23 kilometreyi 12 dakikada gecerek Seyrantepe'ye ulaştık. Karşı istikamette ise meydana gelen bir kaza nedeniyle Okmeydanı'ndan tekstilkente ulaşan trafik yoğunluğu oluştu. Seyrantepe sonrasında ise araçlar saatte 0 ile 5 kilometre hızla ilerleyebiliyor. Buradan gişelere olan 2.5 kilometreyi ise 23 dakikada kat ettik.
Önceki iki güne oranla çok daha rahat bir trafik mevcut. Yine de zaman zaman seyrantepe'den gişelere ulaşmak 1 saati buluyor.

SEBATÄ° KARAKURT FSM ÃœSTÃœNDE / WEB TV

TRAFÄ°KTE KALANLAR NE DÄ°YOR?Â

Ä°ÅžTE VATANDAÅžLARIN TEPKÄ°SÄ° / WEB TV

SAAT / 12:30

Ömer Turan:
Ben ev eşyası taşıyorum. Habipler'den yola çıktım, 6 saatte gişelere ulaştım. Ama arabam çok daha geride kaldı, gişelerde TIR'ların ve diğer araçların geçişine yardım ediyorum. Artık burada çalışır gibi oldum.
Serdar Uzundal: Levent'ten köprüye kadar bir saatte geldim, trafik burada tıkandı.
Nurten Şimşekçakan: 08:30'da Cihangir'den yola çıktım hala köprüde bekliyorum.
Sezgin Burakcan: Ben moda fotoğrafçısıyım. Çekim için Şile'ye gidecektim ama burada kaldım. Arkadaşlar Şile'de seti kurdular ama ben olmadığım için çalışamıyorlar. Sürekli dur kalk yaptığım için motorumu stop ettirdim. İttirerek götürüyorum.

Haberin Devamı

Günlerdir trafik çilesiyle ilgili sadece sıkışıklık, alternatif noktalar, bakım çalışması yapılan yollar konuşuldu. Peki 6-7 saat boyunca trafikte bekleyen sürücüler çok insani bir ihtiyacı, tuvalet sorununu nasıl gideriyordu? Bu sorun hiç konuşulmadı. Yolları kapatan yetkililer bu konunun çözümüyle ilgili hiçbir girişimde bulunmadı. Deyimi yerindeyse kilitlenen trafikte herkes başının çaresine baktı...

SAAT / 12:00

Hürriyet Dünyası'ndan Eyüp Serbest
FSM Köprüsü'nde trafikte kalanlarla, işçilerle konuştu ve bu sorunun nasıl çözüldüğünü şaşırarak öğrendi. Artan trafikle birlikte köprü üzerinde çalışan temizlikçilerin sayısı da artırılmıştı. Onların işi de iki kere zorlaşmıştı. Birincisi çok yoğun çöp çıkıyordu. Her temizlikçiye ortalama 8 torba çöp düşüyordu. İkincisi vatandaşlar araçların içinde şişelerle giderdikleri tuvalet ihtiyaçlarını bol bol yola atıyordu. Onları temizlemekte kendilerine düşüyordu!

Haberin Devamı

TRAFİK ÇİLESİ

18 Haziran... Yani İstanbullular için kabusun başladığı gün. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Haliç köprülerinde bakım çalışmalarının başlamasıyla birlikte İstanbullular için de trafik çilesi başladı. Kapatılan üç şeride ek olarak 9 Temmuz Pazartesi günü asfaltlama çalışmaları nedeniyle bir şerit daha trafiğe kapatılınca köprüde ulaşım tek şeride kaldı.

Hal böyle olunca kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Sürücüler günün 24 saati trafik çilesi çekti. Vatandaşların FSM Köprüsü'nde maç yapması köprü tarihine bir ilk olarak geçti. Eski Galata Köprüsü, 20 yıl sonra kilitlenen trafiğe çözüm getirmesi için yeniden açıldı.

Uçağını, otobüsünü kaçıranlar duruma isyan etti. Köprü trafiğinden usanan vatandaşlardan bazıları otomobillerini bırakarak köprüyü yürüyerek geçmek zorunda kaldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!