Hurdacıda boş top mermisi patladı

Güncelleme Tarihi:

Hurdacıda boş top mermisi patladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2015 17:25

Başakşehir Organize Sanayi Bölgesi içindeki PİK Dökümcüler Sanayi Sitesi'nde bulunan bir hurdacı dükkanında boş top mermisi imha edilirken patlama meydana geldi. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Haberin Devamı

Olay, Başakşehir PİK Dökümcüler Sanayi Sitesi, B3 Blok 8 numarada bulunan bir hurdacı dükkanında meydana geldi. İddiaya göre, spiral taşı ile boş top mermisi kesilirken, içerisinde kalan barut parçaları patlamaya yol açtı. Patlamanın etkisiyle, mermi kovanı önce karşı taraftaki işyerinin duvarına, ardından da bir otomobilin camına çarparak yere düştü.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri, mermi kovanının düştüğü yer ve işyerinin çevresine güvenlik şeridi çekti.

Hurdacıda boş top mermisi patladı


"SEKEN PARÇA İŞYERİMİZİN DUVARINI DELDİ, ARACIMIN CAMINI KIRDI"

Görgü tanığı Hayati Bekar, bir anda patlama meydana geldiğini belirterek, “Karşımızdaki hurdacıda, hurdaları parçalarken merminin barutu ateş alıyor. Önce bomba patladı sandım. Seken parça önce binaya, daha sonra da aracıma çarptı. Komşumuz hurdacı, nereden temin ettiği konusunda bir bilgim yok" dedi.

"PATLAMA SESİ DUYDUK"

Bir başka görgü tanığı Yüksel Yıldırım ise, patlama sesiyle dışarıya çıktıklarını belirterek, “Yüksek bir patlama oldu. Önce bir şey düştüğünü zannettim. Sonra karşı dükkanda yangın olduğunu gördüm. Oradan seken parça, bizim işyerimizin duvarına çarparak patlamış. Daha sonra, duvardan da yere sekerek mal sahibimizin aracına vurmuş. Ölen ya da yaralanan görmedik" diye konuştu.
Yapılan incelemede, işyeri sahibinin ihaleyle askeri ve normal hurda malzeme satın aldığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!