Hür Adam'a protesto

Güncelleme Tarihi:

Hür Adama protesto
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2011 11:48

Said-i Nursi’nin hayatını konu alan "Hür Adam" adlı film, Türker İnanoğlu Gösteri Merkezi’nde yapılan galası sırasında bir grup Ulusal Partili tarafından Atatürk’e hakaret edildiği gerekçesiyle protesto edildi.

Haberin Devamı

Filmin galası yapılırken Türker İnanoğlu Gösteri Merkezi’ne gelen yaklaşık 20 kişilik grup adına basın açıklaması yapan Ulusal Parti İstanbul İl Başkanı Nizamettin Aydın, "Said-i Nursi’nin hayatını konu alan filmin, Atatürk’e karşı uzun süredir yürütülen alçakça bir karalama kampanyasının bir parçası olduğunu ileri sürdü.  Aydın açıklamada şunları söyledi; " Bu film, Cumhuriyet’ten öç almak için kurulan gerici komplonun da bir parçasıdır. Bugün, Atatürk cumhuriyetinde iktidarı ele geçiren Kürt-İslamcı güçler, seksen yıllık Cumhuriyet’in bütün dayanaklarını bir bir ortadan kaldırırken, Atatürk ve Cumhuriyet tarihiyle ilgili bütün gerçekleri de yok etme çabasındadırlar. Türk Ordusu’nun terörle mücadele eden komutanlarının uydurma tertiplerle hapislere yollandığı, bölücü örgüt yandaşlarının ’özerklik’ ve ’iki dilli yaşam’ talebiyle ayaklanma hazırlığı yaptığı, her türden etnik, bölücü ve gerici talebin açıkça dillendirildiği bir siyasal ortamda, Atatürk karalanmakta, Cumhuriyet tarihi çarpıtılmakta, Türkler aşağılanmaktadır. ’Hür Adam’ isimli film işte böylesi bir Türk düşmanı cephenin desteği ile gösterime sokulmaktadır. Said-i Nursi bir ’Hür Adam’ değil ancak bir ’Sefil Adam’dır."

Haberin Devamı

Protestocular, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağılırken, protestoya katılan 1’i kız 2 kişinin de gözaltına alındığı öne sürüldü.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!