Hülya'nın başkanlığına onay

Güncelleme Tarihi:

Hülyanın başkanlığına onay
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2012 17:38

Hürriyet Dünyası yazarı Cengiz Semercioğlu Hülya Avşar'ın jüri başkanlığı yaptığı Altın Portakal jürisinin diğer isimlerini değerlendirdi.

Hülya Avşar'ın 49. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde jüri başkanı olması hala tartışılıyor. Pek çok isim, Avşar'ın başkanlığına itiraz etmezken, bazı ufak tefek itirazlar yükseldi.
 
Hülya Avşar'ın başkanlığını Türk Sineması'na bir şey kazandırmayacağını, belki Avşar'ın bundan sonra sinema kariyerine yansıyacağını daha ilk gün yazmıştım. Çünkü Hülya Avşar'ın oyunculuğunu tartışılmaz ama kendisi, oyunculuğunu magazin figürlüğüne kurban etmiş bir isimdir.  Bu tartışmadaki en ilginç nokta ise jürinin diğer adaylarının belirlenmesiyle ortaya çıktı.
 
Selçuk Yöntem, Levent Kırca gibi usta oyuncular Avşar'ın başkanlığı altında jüri üyeliği yapmayı kabul ettiler. Daha da ilginci, SİYAD başkanı Tunca Arslan'ın bunu kabul etmesi. Malum, Sinema Yazarları Derneği her sene verdiği ödüllerle popüler sinemayı görmezden geliyor. bugüne kadar popüler filmlere ve isimlere ödül vermekten hep kaçtılar.
 
Aynı kurumun başkanı, magazin dünyasının en popüler isimlerden birinin başkanlığını kabul ederek jüriye girdi. Dolayısıyla burnundan kıl aldırmayan SİYAD Hülya Avşar'ın oyunculuğunu da jüri başkanlığını da onaylamıştır. Belki bu da SİYAD'ın popüler sinemaya açılımı olur.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!