Hülya Avşar'dan tepki: Böyle film olmaz

Güncelleme Tarihi:

Hülya Avşardan tepki: Böyle film olmaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2012 10:47

Çağatay Tosun’un yönetmenliğini üstlendiği Derin Düşünce filminin Altın Portakal Film Festivali'ndeki galası olaylı bitti. Hülya Avşar filme ilişkin "Böyle film olmaz, şaşırdım" dedi.

Haberin Devamı

Çağatay Tosun'un yönettiği Hakan Gerçek ve Berrak Kuş’un başrolde olduğu Derin Düşünce filminin galasından sonra düzenlenen söyleşide olaylar çıktı.

İŞTE O FİLMİN FRAGMANI / WEB TV

Filmin sonunda, "Film düpedüz ensesti anlattı siz de alkışladınız. Neyi alkışlıyorsunuz" diye bağıran seyircinin ardından filmin söyleşisinde izleyenler ikiye bölündü. Yönetmen Çağatay Tosun, 8 yaşındaki Derin’in gözünden anlattığı filmini savundu ve bu filmdeki baba kız arasındaki ilişkinin ensest sayılamıyacağını söyledi.

ALTIN PORTAKAL BÖYLE BAŞLADI / FOTO GALERİ


YÖNETMEN TOSUN FİLMİNİ SAVUNDU
/images/100/0x0/55ea708bf018fbb8f8800853

Haberin Devamı

Seyircinin tepkisi üzerine Tosun, filmde kötü bir aile yapısı altında doğmuş, hayatı kendi başına kalarak öğrenmek zorunda bırakılan, kız ile babası arasındaki sevgiyi anlatıklarını ve filmde baba ile kız arasında olması gerekenin dışında bir temas ya da ilişki olmadığını belirtti. Filmin Türk sinema kriterlerine uygun olmasa da geleneksel aile yapısına uygun olduğunu aktaran Tosun, önyargılara karşı baba ile kız arasındaki olayları samimi, sıcak bir anlatımla sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Tosun, ensesti eleştiren, enseste karşı çıkan, ensestin psikolojik ve fiziksel bir şiddet olduğunu ortaya koymayı amaçladıklarını vurguladı. Filmde çocuğun istismarı üzerinden anlatım yapmadıklarına değinen Tosun’a bazı izleyiciler de tabuları yıkan bazı olayları anlatabildiği için filmi beğendiklerini dile getirdi.

HÜLYA AVŞAR DA BEĞENMEDİ

Filmi, jüri başkanı Hülya Avşar da beğenmedi. Film bittikten sonra yerinde oturmaya devam eden Avşar, jüri üyesi Ayşegül Aldinç’e dönerek, “İnanamadım, kötü film olmuş. Hiç beğenmedim. Böyle film olmaz, şaşırdım” dedi. Aldinç ise tepkisini insanlar duymasın diye Avşar’ın kulağına söyledi. Film hakkında konuşmaya devam eden Avşar’a ise uyarı festival görevlisinden geldi. Avşar’ın yanına gelen görevli, “Gazeteciler var, konuşmayın” diyerek uyardı. Uyarıyı dikkate alan Avşar, film hakkında yorum yapmadı. Bu sırada ise arka tarafta oturan bir izleyici Avşar’a, “Bu filme destek verin. Sanat filmi böyle olur” dedi. Avşar ise izleyiciye, “Yorum yapamam. Ben bilmem” diye karşılık verdi.

Haberin Devamı

Hülya Avşardan tepki: Böyle film olmaz

TWİTTER DA "DERİN DÜŞÜNCE"DE

Galadan sonra başlayan tartışmalara sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden de pek çok kişi dahil oldu. Konuya ilişkin haberleri onlarca kullanıcı paylaşırken, kullanıcıların bir bölümü "Böyle film olmaz, şaşırdım" diyen Hülya Avşar'ın sanattan anlamadığını öne sürdü. Avşar'a destek verenler arasında ise gazeteciler de vardı.

Atılan bazı tweetler şöyle:

Olkan Özyurt ?@olkano
Derin Düşünce kaş yapayım derken göz çıkaran bir film. Göstermenin sorumluluğu vardır derler, yönetmene duyrulur.


Alper Turgut ?@AlperTurgut01
"Derin Düşünce", sıradışı olayım derken yozlaşan ve ensest mevzusunu şirin gostermeye çalışan, kaba, tuhaf, saçmasapan ve hazmı zor bir film.

FİLMİN KONUSU

Haberin Devamı

88 dakika süren filmde Derin, çocuk olmanın imkansız olduğu bir yaşamın ortasında kendi kendini büyütmektedir. Annesi sürekli kendini odasına kapatır, babası da sürekli şehir dışındadır. Apartmanların arasında sıkışıp kalmış güzel evleri gibi kapıların duvarların arasında sıkışmıştır. Derin, hayatı televizyondan öğrenir, bebeklerle oynamayı bilmez. Aile, dedesinin de onlarla olduğu günlerden hayal meyal hatırladığı uzak bir anıdır. Bir gün annesini ölü bulur. Tarık ve Derin için yeni bir yaşam başlar. Bu yolculukta hayattan vazgeçmiş bir babayı hayata döndürmeye çalışmak Derin’in payına, tamamen güdüsel, öğrenilmemiş duygularla babasına bağı katlanarak artacak ve hayatta kalan sahip olduğu tek kişi olan babasına kontrolsüz bir sevgi besleyecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!