Hükümetten karara ilk tepki: Mahkemenin takdiridir

Güncelleme Tarihi:

Hükümetten karara ilk tepki: Mahkemenin takdiridir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2012 23:20

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Ergenekon” davasında yargılanan CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ile Mustafa Balbay'ın tahliye taleplerinin reddedilmesiyle ilgili, “Mahkemenin takdiridir. Söyleyecek bir sözümüz yok” dedi.

Haberin Devamı

Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca İslam ülkeleri büyükelçilerine verilen iftara katıldı.İftar sonrasında gazetecilerin “Ergenekon” davasında yargılanan CHP milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal ile gazeteci Mustafa Balbay'ın tahliye taleplerinin reddedilmesiyle ilgili sorusunu yanıtlayan Bozdağ, kararın mahkemenin takdiri olduğunu söyledi.

Bozdağ, “Adli kontrol yeni bir tedbir değil. Daha önce de bizim hukukumuzda olan bir müessese, uygulanıp uygulanmaması tamamıyla hakimin veya mahkemenin takdirinde olan bir konudur. Mahkemenin takdiridir. Söyleyecek bir sözümüz yok” dedi.

Gazetecilerin, yeni anayasada Türklük tanımının farklı bir şekilde yazılacağı, Türklüğe atıfta bulunulmayacağı yönünde haberler olduğunu hatırlatarak, böyle bir teklif olup olmadığını sorması üzerine Bozdağ, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Anayasa Uzlaşma Komisyonu biliyorsunuz çalışmalarına ara verdi. Bu aradan sonra yeniden başlayacak. AK Partili komisyon üyeleri her konuya ilişkin partimizin görüşlerini komisyonda paylaşıyorlar. Vatandaşlık konusunda da tabii AK Partinin görüşleri olacaktır. Komisyon üyesi arkadaşlarımız vakti geldiğinde paylaşacaklardır. Şu anda nasıl bir formülasyon ortaya konacak onu komisyonda açıklayacaklardır.”

Bozdağ, “Türklük tanımının” kaldırılmasının söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine de “Vatandaşlıkla ilgili, anayasal vatandaşlık konusunda bizim görüşlerimiz gayet açık. Bu konuda Sayın Başbakanımızın, partimiz adına konuşan herkesin görüşleri var, açıklamaları var. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı konusunda bizim herhangi bir sıkıntımız yok. O uzlaşma komisyonunda yapılacak görüşmeler sırasında tabii karşılıklı görüşler ortaya konacaktır. Uzlaşılan metin ortaya çıkacaktır ama bu konuda herhangi bir sorun olacağı kanaatinde değilim. Yani bizim açımızdan en azından sorun olmayacaktır” karşılığını verdi.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!