Hükümetsiz Türkiye'yi seçim heyecanı sardı

Güncelleme Tarihi:

Hükümetsiz Türkiyeyi seçim heyecanı sardı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ankara'da hükümet arayışları sürerken, siyasi partileri ve adayları seçim heyecanı sardı.

Türkiye'nin en büyük kenti İstanbul için ünlü isimler arasında büyük bir çekişme yaşanıyor.

DYP, işadamı Sakıp Sabancı'yı ikna edemeyince, farklı isimlere yöneldi. Son alarak Türkiye Gazetesi eski Başyazarı Yalçın Özer, Kültür eski Bakanı Namık Kemal Zeybek ve Erzincan Valisi Recep Yazıcıoğlu'nun adı geçiyor.

CHP İstanbul örgütü önseçimden yana. Aday adayları arasında Nurettin Sözen, Rıdvan Budak, Ali Özcan, Celal Doğan ve Gürbüz Çapan'ın adları anılıyor. İşadamı Cem Boyner de İstanbul için adı geçen sürpriz bir isim.

ANAP'ın en büyük kozu ise İstanbul Milletvekili Ali Talip Özdemir. Ayrıca Sadettin Tantan ile Cem Kozlu'nun da adı geçiyor.

DEFTERDAR DSP ADAYI

İstanbul Defterdarı Mehmet Akif Hamzaçebi'nin de DSP'den İstanbul milletvekili adaylığı konuşuluyor.

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdür Yardımcılığı'ndan istifa eden Ahmet Yalçınkaya ise ANAP Kırıkkale'den aday adayı olacak.

Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral, öneri gelirse örgütüne danışacağını açıklarken, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu ile TİSK Başkanı Refik Baydur siyaseti düşünmediklerini söylediler.

ANKARA'NIN ADAYLARI

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için en güçlü aday adayı Murat Karayalçın.

Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen'in DSP'den aday olacağı da kesinleşti.

Baykal'ın, İzmir için Yüksel Çakmur'la ve İl Başkanı Bülent Baratalı'yla görüştüğü, Çakmur'un İzmir'de önseçim yapılmasını önerdiği öğrenildi.

DYP'de İzmir için Burhan Özfatura'nın adı öne çıkarken, Özfatura'nın milletvekilliğini tercih ettiği ve Çiller'den zaman istediği belirtildi.

Kocaeli FP'nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Necati Çelik. CHP, Çelik'e karşı, Belediye Başkanı Sefa Sirmen ile yarışa girmeyi hedefliyor.

Antalya'da ise Çiller'in, Başkan Hasan Subaşı'nı tekrar aday göstereceği belirtiliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!