Hükümetin 8 yıl zaferi

Güncelleme Tarihi:

Hükümetin 8 yıl zaferi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 1997 00:00

Haberin Devamı

Dünkü oylamada İktidar muhalefete 35 oy fark atarken, hükümeti dışardan destekleyen CHP, fire vermeyen tek parti oldu. En çok fire veren parti ise 19 milletvekiliyle DYP oldu.

ANASOL - D hükümeti, 8 yıl kesintisiz zorunlu eğitim yasa tasarısının ilk aşamasını oluşturan maddelerine geçilmesine ilişkin oylamada zafer kazandı. İktidar muhalefete 35 oy fark atarken, hükümeti dışardan destekleyen CHP, fire vermeyen tek parti oldu. En çok fire veren parti ise 19 milletvekiliyle DYP oldu. DYP'den 17 milletvekili oylamaya katılmadı. İki DYP milletvekili de kabul oyu verdi. TBMM Tutanak Müdürlüğü'nün resmi sonuçlarına göre, tasarının maddelerine geçilmesi oylamasına 511 milletvekili katıldı ve 273 kabul, 238 ret oyu kullanıldı. 37 milletvekili ise oylamaya katılmadı. Oylamaya katılmayan üyeler şunlar:

KATILMAYANLAR (37)

RP (3): Şinasi Yavuz, Hüseyin Yıldız, Mehmet Emin Aydın.

DYP (17): Nahit Menteşe, Esat Kıratlıoğlu, Halit Dağlı, Osman Berberoğlu, Saffet Kaya, Ümran Akkan, Ergun Özdemir, Abdülkadir Akgöl, Aykon Doğan, Fevzi Arıcı, Ahmet Sezal Özbek, Müjdat Koç, Sedat Bucak, Bayar Ökten, Nihan İlgün, Hasan Karakaya, Cevdet Aydın.

ANAP (4): Esat Bütün, Mustafa Kalemli (TBMM Başkanı, oy hakkı yok), Adem Yıldız, Mahmut Bozkurt.

DSP (4): Uluç Gürkan (Oturumu yönetti), Mustafa Yılmaz (Devlet Bakanı), İsmail Cem (Dışişleri Bakanı), Mümtaz Soysal.

DTP (6): Ferit Bora, Gürcan Dağdaş, Metin Işık, Ufuk Söylemez, Mehmet Korkmaz, Ayseli Göksoy.

Bağımsız (3): Ertuğrul Yalçınbayır, Sedat Aloğlu, Hasan Peker.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!