Hükümet tatilde miydi

Güncelleme Tarihi:

Hükümet tatilde miydi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2014 01:43

Selam Terör Örgütü ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle aralarında siyasiler, bakanlar, gazeteciler, işadamları, sanatçılar ve bürokratların da bulunduğu yaklaşık 7 bin kişinin telefonlarının dinlenildiği iddiası Ankara’da sert tepkilere yol açtı.

Haberin Devamı

Telefonu dinlenen CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, kararı alan ve içinde bulunan herkes hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin ise “Hükümet tatilde miydi?” diye sordu. İşte tepkiler:

ASIL SORUMLU HÜKÜMET

Şefik Çirkin (MHP Hatay Milletvekili): Önce bunun doğru olup olmadığı noktasında beklemek lazım. Cemaat bu kadar adam dinlerken, hükümet tatilde miydi? Bunu ifşa etmek şimdi mi akıllarına geldi? Bunun yanı sıra Türkiye’de binlerce insanın dinlendiği, takip edildiği bir ortamda demokrasinin işlerliği ne kadar geçerli olur, ona da bakmak lazım. Tüm bunların sorumlusu olarak sadece Cemaat’i alamayız. Hükümetin bu konudaki kusurunu görmezden gelemeyiz, asıl sorumlunun hükümet olduğu gerçeğini örtemeyiz. Artık hiç fark etmeyecek ki. Dün Cemaat’ti, bugün MİT dinleyecek. Birkaç sene sonra da onların 7 bin kişilik listesini basında göreceğiz. Bu hükümet kaldığı sürece, bu tip olaylarla her zaman karşı karşıya olacağız. Hükümet eğer bu meseleleri sonlandırmakta ciddiyse, bu sorumluları cezalandırmalıdır.

Haberin Devamı

ALA HEMEN İSTİFA ETMELİ

Ali Özgündüz (CHP İstanbul Milletvekili): İstanbul Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağım. Milletvekili sıfatım bilinerek, uydurma bir soruşturmada dinleme kararı veren emniyet görevlileri, ilgili savcı, TİB yetkilileri, bütün görevliler suç işlemiştir. Haberleşmenin ve özel hayatın gizliliğini ihlal, görevi kötüye kullanma suçu işlenmiştir. İlgililer hakkında hukuksal süreci başlatacağız. O dönemde görev yapan Ulaştırma, Adalet ve İçişleri bakanları hakkında da gereken yapılmalı. Bunun birinci sorumlusu hükümettir. Burada ‘Bakanım dinlendi’ diyerek mağduru oynayamaz. ‘Paralel yaptı, biz kandırıldık’ diyorlar. O zaman ‘Biz devleti yönetemedik, birileri bizi yönetti, araç olduk, maşa olduk’ diyerek hükümet istifa etmeli. Dinlendiğimi biliyordum. Aradığım kişi, telefonu açmasa bile beni duyabiliyordu. Benim telefonumu bir nevi mikrofon olarak kullanıyorlar. Kuliste milletvekili arkadaşlarıma testini de yapmıştım. Mahkeme kararı dışında, MİT de dinliyor. Eski cumhuriyet savcısıyım. Caferi topluluğunun mensubuyum. Belki de farklı olan inancımdan dolayı. Alevi, Caferi kesim zaten sürekli fişleniyor. ‘Selam örgütü’ ilk defa duyduğum bir şey. Listeye baktığımda selam vermeyi zul saydığım insanların bulunduğu bir örgüte mensup olmak çok saçma. Efkan Ala’nın derhal istifa etmesi gerekiyor. Ala burada sorumludur.

Haberin Devamı

REHBERİMİ SIFIRLADILAR

Mehmet Yüksektepe (Eski AK Parti Denizli Milletvekili): Bilişim uzmanıyım, master konum e-devlet ve halen Türk Telekom’da danışmanlık yapıyorum. Özellikle mobil kayıt cihaz sisteminin kurulmasında, yasaların çıkmasında, bu projenin yurtdışına ihraç edilmesi çalışmalarında çok uğraştım. Dolayısıyla nasıl dinlenildiğini biliyorum. Zaman zaman dinlendiğimi hissediyorum, teknik olarak da anlıyorum. Bazen şakayla karışık, ‘Arkadaşlar dinliyorsunuz ama rahatsız etmeyin’ diye espri yapıyordum. Geçen gün bir arkadaşımın ofisinde, paralel yapıyla ilgili konuşuyoruz, eleştiriyoruz. Bir mesaj geldi, anlam veremedim, sildim. 15 dakika sonra birini arayacaktım, bütün rehberimin silindiğini gördüm. Bir mesajla rehberimi sıfırladılar. Her türlü kumpası kurabilecek bir zihniyet, yapıyla karşı karşıyayız.

Haberin Devamı

ÇOK CAN SIKICI

Nasuhi Güngör (TRT Haber Dairesi Başkanı): Devlet memuru olmam nedeniyle açıklama yapamam. Ancak olay çok canımı sıktı. Zaman içinde bir girişimde bulunabilirim.

ZATEN BİLİYORDUM

Feyzullah Kıyıklık (AK Parti İstanbul Milletvekili): Ben zaten dinlendiğimi biliyordum. Onun için dikkate bile almadım. m Umut ERDEM / ANKARA

BAKMADAN GEÇME!