Hukuk dışı yapılanlar yargıya saldırıdır

Güncelleme Tarihi:

Hukuk dışı yapılanlar yargıya saldırıdır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2009 00:00

Telefonları dinlendiği için dava açıp, TİB’te yargı kararıyla iki kez inceleme yapılmasını sağlayan, hakkındaki disiplin soruşturmasında, meslekten ihracı istenen eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, dün Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) yazılı savunma verdi. Eminağaoğlu, “Mesleğin onur ve haysiyetini sarsacak disiplin cezası gerektirecek hiçbir davranışta bulunmadığını” belirterek, “Yaptığım her şeyin arkasındayım” dedi.

Eminağaoğlu savunmasında, telefon dinlemelerini de “gerçek ve hukuk dışı işlemlerle yargıya yönelik saldırı” olarak nitelendirdi. Tüm suçlamaları reddeden Eminağaoğlu, Ergenekon sanığı Levent Ersöz ve Hurşit Tolon’la sosyal ilişkiler çerçevesinde görüştüğünü belirterek, Kent Otel’deki toplantıların herkese açık olduğunu söyledi. YARSAV Başkanı olarak Ergenekon soruşturması sırasındaki hukuka aykırılıkları dile getirdiğini anlatan Eminağaoğlu, bunun “siyasetçi gibi davranmak” olmadığını savundu. Eminağoğlu, HSYK Başkanı sıfatıyla savunmasını isteyen Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e ise dilekçeyle yanıt verdi. Dilekçesinde, Ergin’e “Savunma almaya yetkiniz yok” dedi. Eminağaoğlu’nun aynı savunmayı adli soruşturmayı yürüten Sincan 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne de verdiği belirlendi. HSYK, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in belirlediği gün toplanarak, Eminağaoğlu’na disiplin cezası talebini görüşecek. Adalet Bakanlığı’nın meslekten ihraç talepli raporu ile bağı olmayan Kurul, ceza verilmemesi yönünde de karar alabilir.

Eminağaoğlu hakkındaki raporda, “1 kez meslekten ihraç, 2 kez yer değiştirme” talep edilmişti. Raporda, Eminağaoğlu için “Ergenekon soruşturması ile ilgili siyasetçi gibi açıklama yaptı. Siyasi açıklamalarda bulundu” denilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!