Huawei ve Nortel’den genişbant girişimi

Güncelleme Tarihi:

Huawei ve Nortel’den genişbant girişimi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2006 12:07

Nortel ve Huawei, küresel pazara ultra genişbant erişim çözümleri geliştirecek bir ortak yatırım şirketi kurmak için ön anlaşma imzaladı. Ayrıca, Nortel’in Huawei şirketinin sektör lideri genişbant erişim portföyünü müşterilerine sunmaya başlamasını sağlayan bir tedarik anlaşması da imzalandı.

Haberin Devamı

Dell'Oro Grubu tahminlerine göre; küresel genişbant erişim ekipman pazarının toplam değeri 2005 yılında 9 milyar dolara yaklaştı. Bu rakama, 2008’de yaklaşık 2 milyar dolara çıkacağı tahmin edilen 1 milyar dolarlık IP-DSLAM segmenti de dahil. Son iki yıla yakın dönemde, dünyanın bir numaralı IP-DSLAM port tedarikçisi olan Huawei, Infonetics raporuna göre, şu anda BB-DLC ses ve DSL portlarında sırasıyla birinci ve ikinci sırada yer alıyor.

 

Yeni şirket; değer ve performans açısından sektör lideri olması hedeflenen yeni bir ürün portföyü oluşturmak için Huawei’nin pazarda lider genişbant erişim çözümleriyle, Nortel’in ses ve genişbant ağ teknolojilerini birleştirecek. Bu ürünler servis sağlayıcılara, şirketlere ve ev abonelere sundukları ses, görüntü, veri ve kablosuz servislerini bakır, fiber ve sabit kablosuz ağları destekleyen IP platformunda tümleştirme olanağı tanıyacak.

 

Haberin Devamı

Ortak yatırım şirketinin çoğunluk hissesine Nortel’in sahip olması ve merkezinin Ottawa’da bulunması amaçlanıyor. Şirket, Huawei’nin mevcut genişbant erişim portföyünün geliştirilmesine ve yeni ultra genişbant ürün portföyü oluşturulmasına odaklanacak.Bu ürünler, kanal sağlayıcıları olarak sadeceHuawei ve Nortel şirketlerine satılacak.

Huawei Başkanı Yafang Sun, “Telekomünikasyon sektörünün liderlerinden Nortel ile yapacağımız işbirliğinin, müşterilerimize daha fazla değer katmamızı sağlayacağına inanıyoruz. Bu girişim, müşterilerin gereksinimlerini karşılayacak lider genişbant erişim çözümleri oluşturmak için Huawei ve Nortel’in gelişmiş teknoloji ve ürünlerini birleştirecek” dedi.

 

Nortel Başkanı Mike Zafirovksi ise konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Nortel olarak yeni gelir olanağı yaratacak ve işletme marjını genişletecek fırsatları değerlendirmeye odaklanmış bulunuyoruz. Bu ortak girişim Huwei ve Nortel’in güçlerini, hızlı bir şekilde gelişen ultra genişbant pazarında söz sahibi olacak bir şirkette birleştirmek için önemli bir fırsattır. Söz konusu işbirliği, yüksek hızda büyüyen pazarda yeni ve güçlü bir şirket yaratacak”.

Haberin Devamı

 

Nortel ve Huawei bu girişimin oluşumunun 2006 yılının üçüncü çeyreğinde tamamlanmasını öngörüyor. Ortak olarak geliştirilmeye başlanan ürünlerin, 2006’nın üçüncü çeyreğinden itibaren küresel pazara sunulması bekleniyor.Tasarlanan ortak girişim, nihai anlaşmaların uygulanmasına ve standart yasal onaylara tabi olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!