HSYK'dan flaş 'Şike Davası' kararı

Güncelleme Tarihi:

HSYKdan flaş Şike Davası kararı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 10:37

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi, "futbolda şike" davasına bakan eski İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, Bakırköy Hakimi Mehmet Ekinci, mahkemenin eski üye hakimleri Van Hakimi Hikmet Şen ve İstanbul Hakimi Bülent Kınay hakkında inceleme başlattı

Haberin Devamı

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatının şikayeti üzerine, Ekinci, Şen ve Kınay hakkındaki iddiaları inceleyen HSYK Birinci Dairesi, hakimler hakkındaki iddiaların kurul müfettişince incelenmesi konusunda Kurul Başkanına teklifte bulunulmasına karar verdi. İnceleme kararı onaylanmak üzere aynı zamanda Kurul Başkanı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a gönderildi.

İDDİALAR

Şikayet dilekçesinde, şike davasına bakan mahkemenin başkanı ve üyelerinin, görülen davada görsel, işitsel teknik araçlarla kaydedilen duruşma tutanaklarını sanık müdafilerine vermedikleri, sanık avukatlarının bu kayıtları ancak Yargıtayın temyiz incelemesi sırasında alabilmelerine sebep oldukları iddia ediliyor.

Hakimlerin, sanık ve avukatlarının bazı sözlü savunmalarına, beyanlarına bazı duruşma tutanaklarında yer vermediği, duruşma tutanaklarında çok fazla "kopyala-yapıştır" yöntemini kullanarak, sanıklar ve avukatlarının söylemediği sözleri tutanağa yazdırdıkları ve böylece sahte duruşma tutanağı oluşturdukları da öne sürülüyor.

Haberin Devamı

'Paralel yapı' iddiaları kapsamında yapılacak incelemede, sözkonusu iddiaları araştırmak üzere müfettiş görevlendirildi. 2011 yılında düzenlenen operasyonla aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da olduğu 40 kişi gözaltına alınmıştı. Yıldırım yaklaşık 1 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilmişti. 2015 yılında sona eren davada tüm sanıkların beraatine karar verilmişti. Şike Davası'nın hakimi Mehmet Ekinci ve savcısı Mehmet Berk, Selam Tevhid soruşturmasında, Temmuz ayında görevden uzaklaştırılmışlardı.

'İDDİALAR ORTADAN KALKAR'

Avukat Çağrı Çetin Hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, müvekilli Mehmet Ekinci'nin "İncelenmek güzeldir" dediğini belirterek  "HSYK tarafından Şike davasına bakan hakimler hakkında başlatılan inceleme ile ilgili müvekkil Mehmet Ekinci, Kurul'un incelemesiyle hakkındaki tüm iddiaların ortadan kalkacağını düşünüyor" dedi.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!