HSYK yarın olağanüstü toplanacak

Güncelleme Tarihi:

HSYK yarın olağanüstü toplanacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2010 21:52

HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek, bugün aldıklara karara ilişkin yetki düzenlemesi yapmak üzere çalışma yaptıklarını belirterek, “Çalışma yaptık fakat sonuçlandıramadık. Yarın saat 10.00’da tekrar toplanacağız” dedi.

Haberin Devamı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, (HSYK) Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in hukuka aykırı şekilde gözaltına alındığı gerekçesiyle Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, Cumhuriyet Başsavcı vekili Tarık Gür, Cumhuriyet savcıları Rasim Karakullukçu, Mehmet Yazıcı, Osman Şanal’ın yetkilerinin ellerinden alınmasına karar vermesinin ardından olağanüstü toplandı.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan, Özbek, “İstiyorduk ki bugün burada 250. madde ile ilgili olarak savcı eksiği olmasın. Yarın saat 10.00’da tekrara toplanacağız” dedi. Özbek Adalet Bakanlığı ile ilgili atamalara ilişkin bir kriz olup olmadığı şeklindeki soruya, “herhangi bir kriz yok” cevabını verdi.

Özbek, “Çalışmaların sonlandırılmamasının nedeni Adalet Bakanlığı müsteşarının toplantıya katılmaması mı?” sorusu üzerene, müsteşar bir toplantıda olması sebebiyle katılamadı. Kendisi ile konuştuk bunu bize bildirdi” karşılığını verdi. “Adalet Bakanı birazdan bir basın toplantısı düzenleyecek ve aldığınız kararı değerlendirecek bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki bir soruya Özbek, “Sayın Bakan aynı zamanda kurulun başkanıdır. Kurulun kararına karşı olumsuz bir tavır alacağını sanmıyorum. Yarın değerlendiririz” cevabını verdi. “Yargıtay ve Danıştay’dan kararınıza ilişkin destek açıklamaları geldi” sorusuna ise Özbek, “memnuniyet verici, hukuk devleti açısından özellikle de hakim teminatının gerçekleştirilmesine yönelik olarak bizim yaptığımız tespitin arkasında durmaları güzel” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!