HSBC kuş gribine karşı acil durum planı yaptı

Güncelleme Tarihi:

HSBC kuş gribine karşı acil durum planı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2006 14:36

Dünyanın üçüncü büyük bankası HSBC'nin, muhtemel bir kuş gribi salgınının çalışanlarının yarısını etkilemesi ihtimaline karşı “acil durum planı” yaptığı bildirildi.

Habere geniş yer veren günlük ekonomi ve siyaset gazetesi Financial Times (FT), Avrupa'nın hastalığın “kapısının ağzında” olduğu gerçeğini kabullendiği bugünlerde, HSBC'nin hükümetlerin Dünya Sağlık Örgütü'nden alınan bilgi uyarınca iş yerlerinde yüzde 25'e varan eleman eksilmeleri konusunda yaptığı uyarıyı yetersiz gördüğünü yazdı.
Bunun üzerine banka yönetiminin işgücü kaybını yüzde 50 olarak tahmin edip, planlamalarını buna göre yapmayı uygun bulduğunu yazan FT, HSBC'nin attığı adımın diğer çok uluslu banka, finans kuruluşu ve şirket tarafından da izlenebileceğine dikkat çekti.

HSBC'nin kriz yönetimi biriminin başkanı Bob Piggott'un konuyla ilgili görüşlerine de yer verilen haberde, Piggott ve ekibinin çalışanların yarısını etkileyecek muhtemel salgına karşı yeni bir planlama içine girdiği belirtildi.
“En kötü hal senaryosuna” karşı hazırlıklı olmayı istediklerini belirten Piggott, planları arasında evden çalışma seçeneğinin devreye sokulması, telekonferans sistemlerinin kullanımı, ofislerin saat başlarında temizlenmesi gibi önlemlerin üzerinde çalıştıklarını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!