Hristofyas: Kıbrıs sorunu kanserleşti

Güncelleme Tarihi:

Hristofyas: Kıbrıs sorunu kanserleşti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2012 17:28

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs sorununun “kanserleştiğini" söyledi.

Haberin Devamı

Rum basınına göre Hristofyas, Rum Milli Muhafız Ordusu'nun (RMMO) yeni yıl balosunda yaptığı konuşmada, Kıbrıs sorununun kanserleştiğini ifade ederek, Rum siyasileri, Türkiye ve KKTC'yi eleştirdi.

Rum siyasileri, yurt dışındaki çabalara “zarar vermekle” suçlayan Hristofyas, Türkiye ve KKTC'yi, Kıbrıs sorununda izledikleri politika nedeniyle eleştirdi.

Hristofyas, “Türkiye'nin Kıbrıs sorununun çözümünde uzlaşmaz tavır sergilediği” iddiasında bulunarak, “Bütün dünya, Türkiye'nin son zamanlarda gerek kendi iç işlerinde gerek bölgede önemli başarılar kaydettiğine inandığı bir zamanda, kendini beğenmiş ve olguları doğu yöntemiyle değerlendiren bir hasımla uğraşıyoruz” ifadesini kullandı.

Rum lideri şöyle devam etti:

“Türkiye'nin kendi iç işlerinde ve bölgede kaydettiği başarılar ile Türk siyasi liderliği çağdaş ve yenilikçi bir liderlik görüntüsü vermek yerine maalesef bir zamanlar sultanların Osmanlı Türkiyesi görüntüsü veriyor. Türk politikasının bizim siyasi ve askeri liderliğimiz tarafından iyi incelenmesi gerekir ki Türkiye'nin bu kendini beğenmiş ve yayılmacı politikasıyla başa çıkabileceğimiz bir strateji belirleyebilelim.”

RUS KREDİSİ VE DOĞALGAZ "SİLAHI"

Haberin Devamı

Bu arada Rum basınında, Hristofyas'ın, Kıbrıs Rum kesiminde Şubat 2013'de yapılacak “başkanlık” seçimi için yeniden aday olacağı ve bu yönde hazırlıkların başladığı değerlendirmesi yapılıyor.

Yorumlarda Hristofyas'ın, geçen 11 Temmuz'da RMMO'nun Mari'deki (Tatlısu) deniz üssünde meydana gelen patlama ve ekonomik kriz nedeniyle aleyhine oluşan havayı Rus kredisi ve doğalgaz “silahı” ile tersine çevirebileceğine inandığı belirtiliyor.

Öte yandan, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri kapsamında yarın yeniden bir araya gelecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!