Hollywood’un Çehresi

Güncelleme Tarihi:

Hollywood’un Çehresi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Çocuklara cinsel taciz

1993 yılında onüç yaşında bir zenci çocuk, Michael Jackson'ın ona cinsel tacizde bulunduğunu açıklayınca ortalık karıştı. Ünlü pop şarkıcısı, çocukla, kendisine dava açmaya hazırlanan babasını vazgeçirmek için milyonlarca dolar harcadı. Ve dava bir süre sonra Michael Jackson'ın beraatiyle sonuçlandı. O sıralarda Lisa Marie Presley ile evlenen Michael Jackson, çocuklarla yaşamaktan bile vazgeçmişe benziyordu. Ama bir süre sonra gene eski hayatına döndü.

İlişki skandalları

1958 yılında Liz Taylor'un kocası Mike Todd'un bir uçak kazasında ölmesi üzerine, yakın arkadaşı Debbie Reynolds ile kocası Eddie Fisher, Taylor’ı teselli etmek için ne yapacaklarını şaşırdılar. Debbie, Liz'in çocuklarını evine aldı. Ancak bir gece Eddie Fisher'i, Liz'in otel odasında bulunca, kıyamet koptu. Liz Taylor bu skandala pek de üzülmemişti. ‘‘Mutlu bir evliliği hiç bir güç yıkamaz. Debbie ile Eddie'nin evliliği çoktan bitmişti'' diyerek kendini savundu.

Azrailin göbek adı Aids

1985 yılına kadar hiç kimse, Aids adıyla bilinen hastalığı pek önemsemedi. Hollywood, yaklaşık bir yıldan beri, yakışıklı aktör Rock Hudson'ın kansere yakalandığı dedikodularıyla çalkalanıyordu. Aktör çok zayıflamıştı; yürümekte zorluk çekiyordu. Kadınların sevgilisinin birdenbire güçsüz ve hastalıklı bir adama dönüşmesi kanser şüphesini uyandırmıştı. Ancak, ünlü aktör yaşamının son döneminde Aids'e yakalandığını resmen açıklayarak dünyada şaşkınlık ve panik yarattı. Başta Rock Hudson'ın gerçek dostu Liz Taylor olmak üzere pek çok sanatçı Aids ile mücadeleyi görev bildi. Kurulan vakfa milyonlar akıtıldı ve bu hastalığa karşı büyük bir savaş başlatıldı.

İntihar vakası

Rock'n Roll Kralı Elvis Presley'in vakitsiz ölümü, zihinlerde soru işaretleri yarattı. 1977 yılının Ağustos ayında yaşama veda eden sanatçının kesin ölüm nedeni bugün bile bilinmiyor. Bir iddiaya göre Elvis Presley, çok fazla uyuşturucu ve uyarıcı hap kullandığı için sağlığını kaybetmişti. Bir iddiaya göre çok şişmanladığı için kalbi iflas etmişti. Sanatçının üvey annesi de Elvis Presley'in bir intihar mektubu bıraktığını belirtti; ama mektubu ortaya çıkaramadı. Kralın cesedine otopsi yapıldığında tam 14 çeşit hap yutmuş olduğu saptanmıştı. Elvis bu ilaçları kasıtlı olarak mı almıştı? Bu soru hala yanıt bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!