Hollanda'da uyuşturucu şebekesi ortaya çıkarıldı

Güncelleme Tarihi:

Hollandada uyuşturucu şebekesi ortaya çıkarıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2006 15:48

Hollanda polisinin, yatları kullanarak uluslararası kaçakçılık yapan büyük bir uyuşturucu şebekesini ortaya çıkardığı bildirildi.

Haberin Devamı

Hollanda polisinin, yatları kullanarak uluslararası kaçakçılık yapan büyük bir uyuşturucu şebekesini ortaya çıkardığı bildirildi. Savcılıktan verilen bilgide, Portekiz polisinin de yardımıyla üçü bu ülkede olmak üzere, ikisi kadın, şebekenin toplam 14 elemanının yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Şebeke elemanlarıyla birlikte 4 tabanca, bu silahlara ait mermiler ve onbinlerce avro nakit parayla iki lüks otomobile el konulduğu belirtildi.

Şebekenin, daha çok açık denizlere çıkabilen büyük yatlarla Afrika ve Güney Amerika ülkelerinden Hollanda'ya esrar ve kokain soktuğu belirtildi.

Savcılığa göre, şebeke geçen yıllarda yüklü miktarlarda uyuşturucuyu Hollanda üzerinde Avrupa ülkelerine taşıdı.
Güney Fransa kıyılarında geçen yıl Fas'tan gelen bir yatta ele geçirilen 3,5 ton esrarın da bu şebekeye ait olduğunun belirlendiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Şebekeye ait halen Brezilya kıyılarında muhtemelen kokain taşıması için hazırlandığı tahmin edilen bir yat bulunduğu ve bu yat hakkında da uluslararası arama emri çıkarıldığı kaydedildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!