Hollanda Konsolosluğu önünde siyah çelenkli protesto

Güncelleme Tarihi:

Hollanda Konsolosluğu önünde siyah çelenkli protesto
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2015 20:17

Beyoğlu’nda toplanan Rumeli Balkan Federasyonları Birliği üyesi bir grup, Srebrenisa’da katliamında Hollanda’ya sığınan Boşnakların Sırbistan’a iade edilmesi nedeniyle Hollanda’yı protesto etti. Grup açıklamanın ardından konsolosluk kapısına siyah çelenk bıraktı.

Haberin Devamı

Akşam saatlerinde Galatasaray Meydanı’nda toplanarak İstiklal Caddesi’nde bulunan Hollanda Konsolosluğu’na yürüyen grup, ‘Unutmadık unutmayacağız unutturmayacağız’, ‘8373 şehidimizi anıyoruz’ şeklinde pankartlar açtı. Eylem nedeniyle konsolosluk önünde çevik kuvvet ekipleri önlem aldı. Grup daha sonra basın açıklaması yaptı.

Hollanda Konsolosluğu önünde siyah çelenkli protesto


Basın açıklamasını okuyan Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı, “20 yıl önce Avrupa’nın göbeğinde tüm dünyanın gözleri önünde film seyredercesine bir soykırım yaşandı. Srebrenica’da Bosna’nın bu güzel kentinin 14 yaşını geçmiş tüm erkekleri toplan 8373 kişi 11 Temmuz 1995 tarihinde başlayarak 5 gün içinde şehit edildiler. Bu yıl kirli savaşın 23. Srebrenica soykırımının 20. yılındayız. Şehitlerimizi anıyor bir daha Srebrenica’lar olmasın diyoruz.” dedi.

Açıklamanın ardından konsolosluğun giriş kapısına siyah çelenk bırakan grup, olaysız şekilde dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!