Hoca'ya ‘Müslüman Kardeşler’ şoku

Güncelleme Tarihi:

Hocaya ‘Müslüman Kardeşler’ şoku
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

İslami Cemaat Örgütü üyesi teröristlerin, Mısır'ın tarihi kenti Luksor'da 78 turisti katletmelerinin yankıları tüm dünyada sürerken, RP'nin kapatma davasında, Necmettin Erbakan'ın Başbakanlığı döneminde Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'e radikal dinci Müslüman Kardeşler Örgütü'ne destek çağrısı gündeme geldi.

Anayasa Mahkemesi Raportörü, Dışişleri Bakanlığı'na başvurarak, 11 Temmuz 1996'da Camlı Köşk'te başbaşa yapılan Erbakan-Mübarek görüşmesinin bant kaydı ile tutanaklarını istedi. Erbakan'ın Mübarek'e Müslüman Kardeşler için, ‘‘Onlar bizim dostlarımız, daha iyi davranın’’ demesi, davada önemli bir aleyhte ‘delil’ oluşturabilecek. Ankara'ya gelen Mübarek, Erbakan'ı ülkesinde terör eylemleri gerçekleştiren radikal dinci Müslüman Kardeşler'e desteği konusunda, ‘‘Kendinizi sakın Müslüman Kardeşler Örgütü ile kıyaslamayın. Onlar aşırı dinci ve suç işliyorlar. Bomba patlatıyorlar’’ diyerek uyarmıştı. Erbakan'ın daha önce desteğini açıkladığı örgütü savunması üzerine de Mübarek, RP ile Müslüman Kardeşler arasındaki ilişkiden dolayı duyduğu rahatsızlığı açıkça dile getirmişti.

Mübarek, daha sonra görüştüğü dönemin Dışişleri Bakanı Tansu Çiller'e, Erbakan'la arasında geçen tartışmayı TV kameraları önünde açıklamaktan kaçınmamış ve ‘‘Umarım Müslüman Kardeşler konusunda Sayın Başbakan'ın üzerine çok gitmedim. Sayın Başbakan'a siz de söyleyin; onlardan uzak dursun’’ demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!