Hoca'ya destek yok

Güncelleme Tarihi:

Hocaya destek yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

ANAP Lideri Yılmaz, Erbakan'ın yasağını kaldırma girişimine destek vermeyeceklerini bildirdi. Tokat'ta düzenlenen mitingte konuşan Yılmaz, ‘‘20 sene bu meydanlarda size adil düzeni anlattılar. Şimdi sözediyorlar mı? Unuttular’’ dedi.

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, Meclis'in toplanmasına destek veren FP'yi, ‘‘milletin değil, kendi derdinin peşinde olmakla’’ suçladı.

Tokat'a giden Yılmaz, ANAP İl binasında, gazetecilerin sorusu üzerine, Necmettin Erbakan'ın yasağını kaldıracak olan 312. sayılı yasada değişiklik yapılmasına karşı olduklarını söyledi.

Bu girişime destek vermeyeceklerini anlatan Yılmaz, ‘‘Biz kişilere dayalı her türlü düzenlemeye hayır diyoruz. Bu tip düzenlemeler genel olmalı. Bizim seçim vaadimizde de 2 yıl içinde Türkiye'deki bütün demokratik reformları gerçekleştirmek var zaten’’ dedi.

Yılmaz, küskünlerin, kendisiyle DYP lideri Tansu Çiller'i Yüce Divan'a gönderme amacında olduklarını hatırlatan bir gazeteciye de, şu yanıtı verdi: ‘‘Bunlardan sonuç çıkmaz. Meclis açılsa dahi, hükümetin iştiraki olmazsa çalışamaz. Ayrıca danışma kurulunun da toplanması, komisyonların, hükümetin çalışması gerekir. Bunlar olacak iş değil. Bu işe önayak olanların da milletle, ülkeyle ilgili bir hesapları yok. Kendi şahsi hesaplarının peşindeler. Bu hareketin millete getirecek hiçbir şey yok.’’

SEÇİMDEN KAÇIYORLAR

Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde de aynı konuya değinen Yılmaz, şunları söyledi: ‘‘20 sene gelip bu meydanlarda size adil düzeni anlattılar. Şimdi sözediyorlar mı? Unuttular. Seçim dediler, seçim kararı alındı. Şimdi de seçimden kaçmaya, seçimi iptal ettirmeye çalışıyorlar. Onlar iktidara geldiklerinde kavga, kargaşa çıkardılar. Biz onların yıktıklarını yapmak için geldik. Onların yaptığından bu ülkenin müslümanları, çiftçisi, halkı zarar gördü.’’

BAŞÖRTÜSÜ SORUNU YAŞANMIYOR

Yılmaz, ANAP'ın iktidarı boyunca, ülkede hiçbir başörtüsü sorunu yaşanmadığını da vurgulayarak, ‘‘Bu vatan bölünmeyecek, bu bayrak inmeyecek, ezanı-Muhammediye susmayacak’’ dedi. Yılmaz, bu üç değerin korunması için sahte kurtarıcılara gerek olmadığını, kurtarıcının milletin kendisi olduğunu söyledi. Mitingden sonra Ankara'ya dönen Yılmaz, Meclis'in toplanması nedeniyle, dün öğleden sonra yapılması planlanan Kırıkkale mitingini ise erteledi.

Esnafı dolaştı

ANAP Lideri Mesut Yılmaz, Tokat'a programlanandan önce varınca, esnafı dolaşıp tek tek tokalaştı. Bu arada son TİKKO operasyonları nedeniyle Yılmaz'a çok yoğun güvenlik önlemleri alındı. Daha sonra düzenlenen mitingte özellikle kadın ve genç kızların ilgisi dikkat çekti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!