Hocalı yaşıtları

Güncelleme Tarihi:

Hocalı yaşıtları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2015 01:31

HALKALI Zehra Ana Azerbaycan İlkokulu’nun 63 öğrencisi, Hocalı Katliamı sırasında ölen 63 yaşıtının maskelerini yüzlerine takarak Beyoğlu’nda eylem yaptı.

Haberin Devamı

1992’de 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gece yaşanan ve 106’sı kadın, 63’ü çocuk toplam 613 kişinin işkencelerle öldürüldüğü katliamın 23’üncü yılı nedeniyle Galatasaray Lisesi önünde toplanan 1’inci ve 2’nci sınıf öğrencileri, ölen çocukları temsilen yere uzandı. Daha sonra öğrencilerden 4’ü ayağa kalktı ve Hocalı’da ölen çocukların isimlerini okudu. Ellerinde Türkiye ve Azerbaycan bayrakları ve katliamı kınayan dövizler taşıyan öğrencilere, İstiklal Caddesi’nden geçenler de destek oldu.

Hocalı yaşıtları


Protestonun ardından açıklama yapan Okul Müdürü Serdar Koca şunları söyledi: “Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ Bölgesi’nde Ermenistan’ın işgali altındaki kasabada yapılan Hocalı Katliamı’nı duydunuz mu? Katliamda 63’ü çocuk 613 kişi kurban edildi. Bu katliam 53 ülkenin üye olduğu Parlamentolar Birliği, 7 ayrı ülkenin parlamentoları ve Amerika Birleşik Devleti’nin 16 eyaleti tarafından insanlık suçu ve soykırım olarak tanınıyor. Bu yıl nisan ayında Ermeni liderleri ve onların lobicileri, 100 yıl önce olan olaylar hakkında yönlerini yine size çevirecekler ve size seslenecekler. Ama asla Azerbaycanlıların katlini nasıl kana susamış halde yaptıklarını size anlatmayacaklar. ”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!