Hoca'dan son dakikada sürpriz ‘birlik’ formülü

Güncelleme Tarihi:

Hocadan son dakikada sürpriz ‘birlik’ formülü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2001 00:00


Turan YILMAZ / ANKARA
Haberin Devamı

Yasaklı lider Necmettin Erbakan, kapatılan partisinin tabanının bölünmesinin önüne geçebilmek için bir formülle yeniden ortaya çıktı.

Erbakan önce Oğuzhan Asiltürk aracılığıyla önceki gün Abdullah Gül'den, yeni partinin kurucusu olmasını istedi. Gül öneriyi geri çevirince, aynı öneri, Recai Kutan tarafından dün basın toplantısıyla tekrarlandı. Ancak toplantıya davet edilen eski FP'li 100 milletvekilinden sadece 25'i geldi. Yenilikçilerin ise hiç biri bu davete uymadı. Bu sırada 35 yenilikçi, Gül'ün Çankaya'daki ofisinde toplandı. Erbakan'ın ‘birlik’ formülüne yenilikçilerden ‘‘Samimi de değil, inandırıcı da. Daha işin başında hile, şark kurnazlığı kokuyor’’ yanıtı geldi.

Kutan, dünkü basın toplantısında, yeni parti için, ‘100 milletvekilinin yanısıra, il ve belediye başkanları ile bilim adamlarından oluşacak ortak kurucular kurulu’ önerdi. Kutan'ın bu önerisiyse, Erbakan'ın Balgat'taki konutunda şekillendirildi. Ancak, Kayseri Milletvekili Salih Kapusuz öneri için, ‘‘Bizim katılmadığımız toplantılarda, bize sorulmadan, fikrimiz alınmadan alınan bu kararlar bizi bağlamaz’’ dedi. Ankara Milletvekili Cemil Çiçek de, ‘‘Recai Beyin önerisinde yeni bir şey yok. Çünkü, Siyasi Partiler Yasası'na göre milletvekilleri zaten kurucular kurulunun doğal üyesi’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!