Hoca tatili bitirdi

Güncelleme Tarihi:

Hoca tatili bitirdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

RP Genel Başkanı Necmettin Erbakan, Altınoluk'taki yazlığında dün tatilin son gününün tadını çıkardı. RP'nin kapatılması istemiyle açılan davada, savunma için hukukçu milletvekillerini kampa alan Erbakan, 3 hafta boyunca birlikte savunma hazırladı. Anayasa Mahkemesi'nin savunma için süre tanıması üzerine, kendisiyle çalışan milletvekillerinin önceki gün ayrılmasından sonra ailesiyle başbaşa kalan Erbakan, dün öğleye kadar evinden çıkmadı. Erbakan öğle saatlerinde tek başına villasının önündeki iskeleye çıktı ve deniz üzerindeki kameriyeye kadar yürüdü. Birkaç dakika denizi seyreden Erbakan, yeniden villaya girdi. Erbakan'lar İstanbul'a gitmek için günboyu hazırlık yaptı.

RP'nin hukukçu milletvekilleri, Erbakan'ın başkanlığında yaptıkları çalışmalar sırasında, 20 gün boyunca her gün ortalama 13 saat çalışarak, 200 sayfalık savunma hazırladı. Kamp süresince, erken saatlerde kalkan milletvekilleri ile gazeteciler, sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinde biraraya gelebildi. Gazetecilerin koşuşturmadan, milletvekillerinin de savunma hazırlığı çalışmalarından kaynaklanan yorgunlukları, Yasin Hatipoğlu'nun, yazdığı şiirleri okumasıyla atılmaya çalışıldı. Milletvekilleri, fırsat buldukça basın mensuplarıyla futbol maçında karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların hakemliğini Yasin Hatipoğlu yaptı.

Erbakan, eşi Nermin Erbakan, kızı Elif, oğlu Fatih, otomobille Körfez Havaalanı'na geldi. Erbakanlar, Çukurova Holding'e ait Cesna tipi 8 kişilik uçakla 19.20'de İstanbul'a uçtular. Ailesi İstanbul'da kalırken, Erbakan ise uçakla Ankara'ya gitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!