Hoca ile Çiller’in yargıyla başı dertte

Güncelleme Tarihi:

Hoca ile Çiller’in yargıyla başı dertte
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yargıda 20 Temmuz'da başlayan adli tatil bugün sona erdi. Yeni adli yıl Refahyol ortakları Tansu Çiller ve Necmettin Erbakan için kader yılı olma özelliği taşıyacak. Maliye Bakanlığı tarafından, ‘Yalan beyan, haksız servet ve servet gizleme ve mal kaçırma’ iddiaları haklarında suç duyurusunda bulunulan Çiller çifti ile ilgili inceleme yanında Erbakan ve 11 arkadaşının RP'nin kayıp 1 trilyonu nedeniyle ‘Özel evrakta sahtecilikten’ açılan soruşturma önümüzdeki günlerde sonuçlanacak. Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bekir Selçuk tarafından incelenen dosyadaki Çillerler hakkındaki haksız servet soruşturmasında deliller yeterli görülürse, 8 yıla kadar hapisle yeni bir dava daha açılabilecek.

ÇİLLER DURUŞMASI YARIN

Özer Çiller'in, ‘Haksız servet edinmeye iştirak’ten 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına Ankara 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, yarın (Salı) devam edilecek. DTP Kırıkkale İl Başkanı Sadık Avundukluoğlu'nun suç duyurusu üzerine açılan davanın 28 Nisan'daki ilk duruşmasına katılan Özer Çiller hakkındaki tüm suçlamaları reddetmişti. Maliye Bakanlığı'nın Çiller çifti hakkındaki 62 sayfalık suç duyurusu dosyasının bu davaya delil olarak eklenebileceği ve iki davanın birleştirilebileceği de belirtiliyor.

SAHTECİLİK SUÇLAMASI

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'ın, parti hesaplarındaki 1.2 trilyonluk sahtecilik olayı nedeniyle yaptığı suç duyurusu üzerine Necmettin Erbakan ve 11 RP yöneticisi hakkında açılan soruşturma soruşturma 7.5 yıl hapisle açılan soruşturmanın da bu ay içinde sonuçlanması bekleniyor. FP lideri Recai Kutan ve 8 FP milletvekilinin de yeraldığı soruşturulan 12 RP'linin adları şöyle: RP eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan, eski Genel Başkan Yardımcıları Recai Kutan, Rıza Ulucak, Aydın Menderes, Ahmet Tekdal, Şevket Kazan, Fehim Adak, Abdullah Gül, Musa Demirci, Abdülkadir Aksu, eski Genel Sekreter Oğuzhan Asiltürk ve eski Genel Muhasip Abdürrahim Bezci.

Soruşturmayı yürüten Ankara başsavcı, Başsavcı Savaş'ın görüşüne katılırsa; Erbakan ve arkadaşları hakkında ‘Özel evrakta sahtecilik ve parti kayıtlarında tahrifat yapmak’ suçlarından 7.5 yıla kadar Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açabilecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!