Hizmetçiye taciz

Güncelleme Tarihi:

Hizmetçiye taciz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2011 00:00

3 bin dolarlık süitte: Fransa’da Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin en büyük rakibi gösterilen IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, New York’ta 3 bin dolarlık otel odasını temizliğe gelen hizmetçiye tecavüz girişiminde bulunmaktan gözaltına alındı.

Haberin Devamı

IMF BAŞKANI'NA KELEPÇE VURDULAR / FOTO GALERİ

VIP koltuğunda yakalandı: Kahn, adı açıklanmayan 32 yaşındaki siyahi otel görevlisi kadının, tecavüzden yarı çıplak kurtulmasının ardından otelden apar topar kaçtı. Ancak Paris uçağında kalkışı beklerken yakalandı.


DÜNYADA 2007-2009 yılları arasında patlak veren küresel mali kriz ve Avrupa’yı iflasın eşiğine getiren borç krizinin çözümünde en önemli aktör olan 62 yaşındaki IMF’nin başarılı Başkanı Dominique Strauss-Kahn’ın başı bir kez daha cinsel skandal yüzünden derde girdi. New York’tan Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmek üzere Berlin’e gitmeye hazırlanan paranın patronu, kaldığı otelde odayı temizlemeye gelen hizmetçiye tecavüz girişiminde bulunmakla suçlanıyor. Geleceğin Fransa Cumhurbaşkanı gözüyle bakılan Kahn, ilk ifadesinde suçlamaları reddetti.

Haberin Devamı


Dünyayı şoke eden skandal, New York’un ünlü Times Meydanı’nda bulunan lüks Sofitel Otel’in geceliği 3 bin dolar olan 2086 numaralı süitinde önceki gün yaşandı. 32 yaşındaki siyahi kat görevlisi kadın, üstü başı hırpalanmış vaziyette önce otel güvenliği ardından da polise tecavüz girişiminden kurtulduğunu anlattı. Hakkında şikayette bulunulan kişi ise tüm dünyanın çok iyi tanıdığı, “paranın patronu” Dominique Strauss-Kahn’dı. Adı açıklanmayan kat görevlisi, şikayette bulunduğu sırada Strauss-Kahn çoktan süiti terk etmiş, JFK havalanında Fransa’ya havalanmak üzereydi. Geride ise alelacele çıktığını gösterecek şekilde cep telefonu ve bazı kişisel eşyalarını bırakmıştı.

Dokunulmazlığı yok

New York polisi derhal harekete geçerek Paris’e giden Air France uçağını durdurdu. Ardından sivil polisler Almanya Başbakanı Angela Merkel ile borç krizini görüşmek üzere randevusu bulunan Strauss-Kahn’ı, uçağın First Class bölümündeki koltuğundan alarak Manhattan’da “Özel Kurbanlar Birimi”ne götürdü. Şikayetçi kadın ise, hafif yaralandığı için hastaneye kaldırıldı. Diplomatik dokunulmazlığı bulunmayan Strauss-Kahn ise mahkemeye çıkarılarak tutuklandı.

Cezası 20 yıla kadar hapis

New York Eyalet Yasası’na göre cinsel suç eylemi ve tecavüz girişimi 15-20 yıla varan cezalar gerektiriyor. Kahn, Fransa’nın ünlü televizyoncularından Anne Sinclair ile evli ve 4 çocuk sahibi. Anne Sinclair haberi duyunca “Bir saniye bile inanmadım, bu bir komplo” dedi.

Sabıkası uzun

Haberin Devamı

IMF Başkanı’ın seks skandallarıyla gündeme gelmesi, aslında ilk değil. 2007 yılında IMF’nin başına geçen Fransız ekonomistin, 2008’de kurumun Afrika departmanında görev yapan Macar Piroska Nagy’yle ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Soruşturmadan temiz çıkan Strauss-Kahn, yine de kurum içinde bu tür bir ilişkiye adının karışmasının yanlış olduğunu kabul ederek resmen özür diledi.


Bir başka iddia içinse, 2002 yılına gitmek gerekiyor. Çok önceden beri çapkınlıkları herkesçe bilindiği için adı “Büyük Ayartıcı”ya çıkan Strauss-Kahn’ın, bir gazeteciye cinsel tacizde bulunduğu öne sürüldü. İlk kez 2007 yılında günışığına çıkan bu iddiaya göre Strauss-Kahn, kendisiyle mülakat yapan Fransız gazeteci ve yazar Tristane Banon’u baştan çıkarmaya çalıştı. Başaramayınca da cinsel tacizde bulundu; ancak kadın gazeteci, fiziki mücadele vererek “Büyük Ayartıcı”nın saldırısından güç belâ kurtuldu.

Haberin Devamı

Sarkozy’nin komplosu mu?

IMF Başkanı’nın tutuklanması, Fransa’da siyaseti karıştırdı. Strauss-Kahn, 2012 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sosyalist Parti’nin en güçlü olası adayı olarak gösteriliyordu. Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin komplo kurduğu ileri sürülüyor.


-Otelin en prestijli müşterisi olan Dominique Strauss-Kahn’ın odasının boş olduğu söylenip hizmetçi gönderildi.
-Sarkozy’nin partisi Halk için Birlik Hareketi (UMP) gençlik kolları üyesi Jonathan Pinet, olayla ilgili ilk haber medyaya yansımadan 40 dakika önce, Dominique Strauss-Kahn’ın gözaltına alındığını Twitter’dan duyurdu.
-IMF Başkanı’nın kaldığı Sofitel Oteli, Fransa bağlantılı Accor şirketine ait.
-Strauss-Kahn’ın çapkın bir erkek olduğunu doğrulayan birçok yakını, yine de bu türden bir davranışı kendisinin kişiliğiyle hiç bağdaştırmıyor.
-Fransız kabinesinde denizaşırı ilişkilerden sorumlu bakan Henri de Raincourt da bunun bir tuzak olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

IMF fiilen başsız kaldı

DOMINIQUE Strauss-Kahn’ın tutuklanması, Uluslararası Para Fonu (IMF) için yönetim açısından zorlu bir dönemi başlatabilir. Kurumdan yapılan ilk açıklamada, Fransız ekonomistin görevine eskisi gibi devam ettiği açıklansa da, Strauss-Kahn’ın tutukluluk süresinin uzaması durumunda, başka formüllerin de gündeme geleceğine kesin gözüyle bakılıyor. IMF’yi güç durumda bırakan bir başka unsur, ikinci başkan John Lipsky’nin de istifa kararı aldığını geçtiğimiz günlerde açıklaması. IMF’deki yönetim krizi, hem G-20 toplantıları, hem de neredeyse iflas eden Yunanistan ekonomisinin canlandırılması çalışmalarını sekteye uğratabilir.

Haberin Devamı

Siyahi kurban:

Banyodan çıplak çıkıp saldırdı

NEW York polisine göre adı açıklanmayan kat hizmetçisi kadın, Strauss-Kahn ile yaşadığı olayı şöyle anlattı:
“2086 numaralı süitin boş olduğu söylendi. Odaya girdim ve holde çalışmaya başladım. Bu sırada o (Strauss-Kahn) banyodan çırılçıplak çıktı. Koridordan hole koştu. Beni bir yatak odasına sürükledi. Sıkıca sardı ve yatağa atıp odayı kilitlemek istedi. Onunla mücadele edip odadan kaçtım. Bu kez koridorda beni yine yakaladı ve bu kez banyoya soktu. Orada cinsel saldırıda bulundu. Beni oral sekse zorlayıp iç çamaşırımı çıkarmaya çalıştı. Bir anlık fırsattan yararlanarak kaçtım ve olayı otel personeline bildirdim. Onlar da 911 acil hattı aradı.”
Sofitel yöneticilerinden Jorge Tito bir açıklama yayınlayarak, taciz iddiasında bulunan çalışanlarının “3 yıldır otelde olduğunu ve hem davranışından hem de işinden çok memnun olduklarını” söyledi.

Siyasi mevta

Fransa’da 2012’de cumhurbaşkanlığı seçimlerinin iddialı adaylarından ırkçı parti lideri Marine Le Pen, Sosyalistlerin adayı olarak nitelenen Kahn’ın artık siyasi olarak itibarı kalmadığını savundu. İlk tepkiler ise, ‘Bekleyelim görelim” yönünde.
-François Baroin (Fransa hükümet sözcüsü): Hükümet bu olayda iki temel prensibe uygun hareket edecek: birincisi, mahkeme süreci Amerikan yargısınca işletilecektir. ikinci prensip ise, masumiyet karinesidir.
-Ségolène Royal (Sosyalistlerin bir önceki cumhurbaşkanı adayı ve Strauss-Kahn’ın muhtemel rakibi): Sarsıcı bir haber. Ancak henüz hiçbir şey doğrulanmış değil.
-Martine Aubry (Sosyalist Parti Birinci Sekreteri): New York’tan gelen haberler bir gök gürültüsü etkisi yaptı. Herkes gibi bende şoktayım. Herkesten, olayla ilgili gerçeklerin ortaya çıkmasını beklemesini bekliyorum.
-Jacques Attali (Dünyaca ünlü Fransız ekonomi uzmanı ve yazar): Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyabileceğini sanmıyorum. Böyle sürprizler nedeniyle mevcut cumhurbaşkanının yenilmesi artık zor. Ayrıca IMF Başkanlığı’nı da bırakmak zorunda kalacaktır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!