Hizbullah'tan Bin Ladin'e destek

Güncelleme Tarihi:

Hizbullahtan Bin Ladine destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2001 17:02

Türkiye’deki Hizbullah örgütü ile Usame bin Ladin arasında bağlantı bulunduğu ilk kez resmi bir raporda yer aldı. İstihbarat birimleri Hizbullah’ın Menzil grubunun Afganistan’daki El Kaide örgütüne göndermek üzere para toplamak istediğini belirledi.

Haberin Devamı

İlk kez bir Türk istihbarat raporunda Türkiye’deki radikal gruplarla, 11 Eylül saldırılarından sorumlu tutulan Afganistan’daki Usame Bin Ladin’in El Kaide örgütü arasında bağlantı olduğu belirtiliyor.

Rapora göre, “Silahlı yöntemi benimseyen Hizbullah örgütünün Menzil grubu Afganistan’la bağlantı kurdu. Örgüt elemanları Bin Ladin’e göndermek üzere para toplamak istedi.”

Raporda, örgütün para ve gıda yardımı toplamak için yaptığı çağrının örgüt içinde tartışma yarattığı kaydediliyor. Bazı örgüt elemanları, Bin Ladin’in Vahabi mezhebinden olmasını gerekçe göstererek bu isteği tartışmaya açtı. Örgüt içinde anlaşmazlığın sürdüğü ifade ediliyor.

PKK’NIN YENİ KAMPI

Raporda PKK’nın İran topraklarındaki çalışmaları da anlatılıyor.

PKK uzun süredir barındığı İran’ın Kuzey Irak sınırındaki Kandil Dağı bölgesinde Dolakoga adı verilen bölgede “Halk Hareketi Merkezi” adı altında bir kamp oluşturdu. Kampın liderliğini, Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan yapıyor.

Örgütün kampı kurmaktaki amacının ise, “güç yitiren silahlı unsurların ordulaşma ve komutalaşma adıyla yeniden yapılandırarak profesyonel gerilla ordusu oluşturmak” olduğu belirtiliyor.

Rapor, radikal dini grupların çalışmalarını da anlatıyor. Almanya’daki dini amaçlı grupların, mal varlıklarının denetim altına alınması üzerine, Milli Görüş Teşkilatı aracılığıyla bir holding için para toplamaya başladıklarını ifade ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!