Hizbullah'ın cami sorumluları yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Hizbullahın cami sorumluları yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2001 11:25

Yeniden toparlanma hazırlıkları içerisinde olduğu bildirilen Hizbullah`a, yeni bir darbe daha indirildi. Örgütün cami sorumluları olduğu belirlenen 30 kişi gözaltına alınırken, bunlardan 3`ü tutuklandı, 27'sinin ise sorgusu sürüyor.

Haberin Devamı

'Tetikçi' Demir'in iddianamesine başlandı
Hizbullah'a yönelik operasyonlarda yakalanarak Diyarbakır DGM`ce tutuklanan ve 'tetikçiçilik'le suçlanan Rıfat Demir`in de aralarında bulunduğu 9 kişi ile ilgili iddianamenin hazırlanmasına başlandı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Batman Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı ortak çalışmalar sonucu yakalanan ve Batman`daki sorgulamalarının ardından çıkarıldıkları Diyarbakır DGM`ce tutuklanan,aralarında terör örgütü Hizbullah`ın tetikçisi olduğu ifade edilen Rıfat Demir, Mehmet Garip Özer, Ahmet Şahin, Ahmet Durmaz, Tahir Ak, Abdülaziz Ketme, Beşir Acar, Zübeyir Şener ve Davut Şahin hakkındaki iddianamenin hazırlanmasına başlandığı bildirildi.
Operasyonlarda yakalanan terör örgütü Hizbullah mensuplarının, çeşitli tarihlerde Batman ve İstanbul`da, aralarında kapatılan DEP Milletvekili Mehmet Sincar, 3 polis memuru ve bir Hizbullah itirafçısının da bulunduğu 24 kişiyi öldürdükleri ve örgüt adına çeşitli faaliyetlerde bulundukları belirtiliyor.
Tetikçi olduğu belirtilen Rıfat Demir`in, İstanbul Beykoz`da yapılan operasyonda ölü ele geçirilen terör örgütü Hizbullah`ın sözde lideri Hüseyin Velioğlu`nun bir yakınıyla evli olduğu da kaydedildi.
Mardin`deki ana arşivin ele geçirilmesi ve İstanbul Beykoz operasyonunda, üst düzey sorumlu olmakla suçlanan Cemal Tutar ve Edip Gümüş`ün sağ ve örgüt elebaşı Hüseyin Velioğlu`nun ölü ele geçirilmesiyle dağılan terör örgütü Hizbullah`ın, alınan istihbaratlar doğrultusunda yeniden toparlanma hazırlıkları içinde olduğu belirlendi. Saldırılar düzenleyerek yeniden ses getirme çabası içerisinde olduğu bildirilen örgütün, özellikle bazı camileri faaliyet alanı olarak seçtiği belirlendi.

Haberin Devamı

CAMİ SORUMLULARINDAN 30`U YAKALANDI

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince sürdürülen operasyonlarla, kent merkezindeki bazı camilerin sorumluluğunu yürüttükleri belirlenen 30 terör örgütü Hizbullah mensubu yakalandı.

Güvenlik güçleri, örgüt mensuplarının verdikleri bilgiler doğrultusunda operasyonlarını sürdürürken, yakalanan 30 kişinin yeniden toparlanma amacıyla camilerde örgütlenme ve siyasi faaliyetlerin yürütülmesi amacıyla çalışmalar yaptıkları bildirildi.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, 30 kişinin ``zekat`` adı altında vatandaşlardan örgüt için para topladıklarını belirterek, şöyle dediler:

``Gözaltına alınarak sorgulamaları yapılan 30 örgüt mensubu Diyarbakır`da 130 caminin sorumluluğunu yürütüyorlar. Bunlar, dağılan terör örgütü Hizbullah`ı yeniden toparlamak amacıyla, camilerde örgütlenme, siyasi faaliyetlerde bulunmaya başlayan kişiler. Örgüt mensupları ayrıca vatandaşlardan zekat adı altında örgüte para da topluyorlar.``

OKKAN TETİKÇİLERİNİ SAKLAMIŞLAR

Gözaltına alınan ve sorgusu tamamlandıktan sonra Diyarbakır DGM Başsavcılığı`na sevk edilen 30 kişiden sözde üst düzey sorumlu olduğu bildirilen Murat Oruç, Şakir Kaçmaz ve Şeymus Tanrıkulu tutuklanırken, 27 kişinin sorgusu ise sürüyor.

Haberin Devamı

Yetkililer. yakalanan 30 örgüt mensubunun, 24 Ocak 2001 tarihinde Diyarbakır Şehitlik Semti Sezai Karakoç Bulvarı`nda 5 polis memuru ile birlikte şehit edilen Diyarbakır Eski Emniyet Müdürü Gaffar Okkan suikastına katıldığı belirlenen Servet Yoldaş, Şener Dünük ve Suat Çetin`in saklanmasına yardımcı olduklarını da söylediler.

Bir süre önce Diyarbakır`da düzenlenen operasyonla yakalanan örgüt mensupları Ydaş, Dünük ve Çetin, çıkarıldıkları DGM`ce tutuklanmışlardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!