Hizbullahçılar'a tatbikat

Güncelleme Tarihi:

Hizbullahçılara tatbikat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2001 12:44

Hizbullah terör örgütüne yönelik operasyonlarda yakalanan ve tetikçi olduğu bildirilen Rıfat Demir`e, Esenler`de, itirafçı baba ile oğlunun öldürüldüğü yerde de tatbikat yaptırıldı.

Haberin Devamı

Hizbullah terör örgütüne yönelik operasyonlarda yakalanan ve ``tetikçi`` olduğu bildirilen Rıfat Demir`e, Küçükçekmece`de 3 polis memurunun şehit edildiği olay yerinde tatbikat yaptırıldı.

Gözaltında tutulduğu Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü`nden geniş güvenlik önlemleri altında, ``Akrep`` olarak adlandırılan zırhlıbir polis aracıyla çıkartılan Demir, Küçükçekmece Fevzi Çakmak Mahallesi Okul Sokak üzerindeki olay yerine getirildi.

'BEN KİMSEYİ ÖLDÜRMEDİM'

Bir süre bu aracın içinde bekletilen Rıfat Demir`e, bölgede güvenlik alanı oluşturulduktan sonra, saat 09.40 sıralarında tatbikat yaptırılmasına başlandı.

Demir, tatbikat sırasında, Okul sokak ile Ay sokağın kesiştiği noktaya götürüldü. Bu sırada sivil bir polis otomobili, Ay sokaktan Okul sokağa doğru harekete geçti. Bu sırada Rıfat Demir, kendisine yöneltilen soruları, ellerini de kullanıp olayı anlatarak cevapladı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 10 dakika süren tatbikatın ardından yeniden zırhlı araca bindirilen Demir`in, gazetecilerin kendisine yönelik sorularına karşılık olarak, ``Ben, hiç kimseyi öldürmedim`` dediÄŸi duyuldu.Â

İTİRAFÇI BABA-OĞUL İNFAZI

Rıfat Demir, daha sonra ``Akrep`` olarak adlandırılan zırhlı polis aracıyla Esenler`e getirildi.``Nezir Dana`` sahte kimlikli Demir ile olayda gözcülük yaptığı belirlenen Mehmet Tahir Ak ile birlikte, Ayvalıdere köprü altındaki ışıklı kavşakta, Şaban Elaltunteri (42) ile oğlu Mehmet Elaltunteri`nin (22) öldürülmesi olayını anlattılar.

Tatbikat sırasında Demir, olay yerine getirilip kırmızı ışıkta durdurulan polis aracına sol ön camından yaklaşarak, eline verilen bir tabancayla nasıl ateş ettiğini gösterdi.

Rıfat Demir daha sonra otomobilin sağ arka kapısının yanına giderek, buradan da baba ile oğlunun bulunduğu araca 2 el ateş ettiğini anlattı. Bu sırada Mehmet Tahir Ak ise Demir`e gözcülük yaptığı yer olan yolun karşı tarafında bekletildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir`in de katıldığı tatbikatta, Rıfat Demir`in anlattıkları polis kamerasına kaydedildi.

Rıfat Demir, gazetecilerin ``Dışarıdaki Hizbullahçılara bir diyeceğin var mı?`` şeklindeki sorusunu, ``Çatışmaya girmeden teslim olsunlar`` diye yanıtladı. Demir, ``pişman olduğunu`` da söyledi.

Haberin Devamı

Polis yetkilileri, Esenler`deki saldırıyı, gözaltına alan diÄŸer 8 kiÅŸinin arasında bulunan Ahmet Durmaz`ın planladığının, BeÅŸir Acar`ın da istihbarat topladığının belirlendiÄŸini ifade ettiler.Â
   Â
Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!