Hizbullah militanı Şevki'nin akrabası

Güncelleme Tarihi:

Hizbullah militanı Şevkinin akrabası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kocaeli'deki arazisini, Hizbullah militanlarına açan tutuklu Arif Tarı'nın Almanya'ya kaçan eski milletvekili Şevki Yılmaz'ın akrabası olduğu ortaya çıktı.

Kocaeli'nin Yuvacık Beldesi'nde düzenlenen Hizbullah operasyonunda 5 kişinin tutuklanmasının ardından, biri ordudan ihraç edilen astsubay olmak üzere 3 kişinin aranması sürüyor. İstihbarat kaynaklarından alınan bilgiye göre, oğulları Abdulkadir ve Adil ile birlikte tutuklanan Arif Tarı'nın Yuvacık Beldesi'nde ‘Ref Ref’ adlı dükkânında av malzemesi ve tabanca mermisi bayiliği yaptığı, kendisinin kapatılan RP'ye yakın bir isim olduğu ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Kocaeli Şubesi kurucularından olduğu ifade edildi. Ayrıca halen yurtdışında bulunan eski milletvekili Şevki Yılmaz ve Arif Tarı’nın eşleri arasında akrabalık bağı bulunduğu belirtildi. Arif Tarı'nın Yuvacık Beldesi Servetiye Karşı Köyü yakınlarındaki arazisini örgüte eğitim kampı olarak tahsis ettiği ileri sürüldü. Arananlar arasında bulunan Mustafa Kazgan'ın Donanma Komutanlığı emrinde astsubay olarak görev yaparken, irticai faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle ordudan ihraç edildiği belirtildi.

Hizbullah içinde Hüseyin Velioğlu tarafından kurulan radikal çizgideki İlimciler ile kurucuları arasında Fidan Güngör ve Selahattin Talayhan'ın da bulunduğu Menzil grupları arasında mücadelenin sürdüğü bildirildi. Güngör'ün en son İlim Grubu militanlarıyla Batman'da görüldüğü, ancak istihbarat elemanlarının daha sonra izini kaybettiği, Talayhan'ın ise yine İlimciler tarafından öldürüldüğü iddia ediliyor.

KAPLANCILARA GÖZALTI

Bu arada İzmit'in Maşukiye Beldesi'nde düzenlenen operasyonda Kaplancı 5 kişi gözaltına alındı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!