Hizbullah’ın yeni stratejisi cemaatleşme

Güncelleme Tarihi:

Hizbullah’ın yeni stratejisi cemaatleşme
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2011 01:03

HİZBULLAH’a yönelik olarak geçen hafta yapılan operasyonlarda örgütün yeni manifestosu ele geçirildi.

Elazığ’daki İlim Hizmet ve Yardımlaşma Derneği’nde (İHYA-DER) ele geçirilen manifestoya göre güçlü olmanın cemaatleşmeyle mümkün olabileceği belirtilerek, mücadelenin ortak programının cemaatleşme olduğu vurgulanıyor. Örgütün lider kadrosu da bu operasyonlar sonucu elde edilen bilgi, belge ve dokümanlar sonunda belirlendi. Buna göre Hizbullah’ın lideri İsa Altsoy “Dayı” kod adını kullanıyor. Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Ali Demir Avrupa sorumlusu, Mehmet Bahattin Temel örgütün Türkiye sorumlusu. Hizbullah operasyonlarında bir CD içinde ele geçirilen örgütün yeni stratejisi ve hareket tarzı şöyle anlatılıyor:
Güç üzerine: Cemaatleşme güçtür. Cemaat, mücadelenin ortamı ve programıdır.
Demokrasi üzerine: Demokrasi küfür rejimidir. Müslümanların sakınmaları gerekir.
Terörün felsefesi: Terörizm, ateizm, nihilizm, feminizm, erotizm gibi kötü akımlarla beraber batının ürünüdür. İslamda sebepsiz olarak birini öldüren tüm insanlığı öldürmüş kabul edilir.
Şeriat: Bu şekilde idare edilmeyen devletler müslümanların devleti değildir. Bu nedenle müslümanların gelirini (vergi) cemaate vermeleri gerekir.
İhbarcıya polis deşifresi
İstanbul Polisi, Hizbullah’a yönelik operasyon sırasında e-maille ihbar göndererek Hizbullah hakkında bilgi veren ve kimliğinin gizli tutulmasını isteyen ihbarcıyı sorgulama sırasında deşifre etti. Sanıklara, e-maille gelen ihbardaki iddiaları soran polis, ihbarcının e-mailin sonunda yazdığı “Can güvenliğim için kimliğim saklı kalsın” isteğine rağmen, sorgulamada e-mail ihbar mektubunu sanıklara ihbarcının bu ifadeleri ve e-maile yazdığı ismiyle sordu. Sorgu tutanaklarında ve ifadelerde ihbarcının açık kimliği yer aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!