Hizbullah’ın tabut evinde iki kafatası daha

Güncelleme Tarihi:

Hizbullah’ın tabut evinde iki kafatası daha
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2006 14:36

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, daha önce toprağa gömülü kaleşnikof tüfek ve mermi ele geçirilen bir evin bahçesinde yapılan kazıda, 2 kişiye ait kafatası ve kemikler bulundu.

Haberin Devamı

Evin, Hizbullah terör örgütünün ölüm evlerinden biri olduğu belirtilirken, ev sahibi Abdullah Gür'le eşi ve kızı gözaltına alındı. Evde Cumhuriyet Savcısının gözetiminde, belediye ekipleri kazı çalışmalarını sürdürüyor.

Cizre Emniyet Müdürlüğü'nun edindiği bir istihbarat bilgisi üzerine, Cizre ilçesinde Suriye sınırına 500 metre mesafede bulunan Yasef Mahellesi Dicle Sokak’ta, Abdullah Gür’e ait evin bahçesinde bu sabah erken saatlerde Cumhuriyet Savcısı ve güvenlik güçlerinin gözetiminde kazı çalışması başlatıldı.

Cizre Belediyesi ekiplerinin yaptıkları kazıda, şimdiye kadar 2 kişiye ait kafatası ve kemikler bulundu. Kazının yapıldığı evin çevresi güvenlik çemberine alınırken, evin sahibi Abdullah Gür'ün, eşi ve kızıyla birlikte gözaltına alındığı bildirildi.

Yetkililer evde kazı yapıldığını, kafatası ve kemikler bulunduğunu doğrulayarak, çalışmanın devam etteğini söyledi.

Aynı evde 2000 yılında da bahçede yapılan kazıda, Hizbullah terör örgütüne ait toprağa gömülü 175 kalaşnikof tüfek ve 3 bin mermi bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

İstanbul Beykoz'da 17 Ocak 2000 tarihinde bir eve yapılan operasyonla Hizbullah örgütünün lider kadrosu çökertilmiş, evede ele geçirilen bilgilerden hareketle, birçok Hizbullah evinde kaybolduktan sonra öldürülmüş insanların cesetlerine ulaşılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!