Hizbullah’ın özel birimi Gazze’de terörist eğitiyor

Güncelleme Tarihi:

Hizbullah’ın özel birimi Gazze’de terörist eğitiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2011 10:44

İsrail Stratejik İşler Bakanı Moşe Yalon, Hizbullah’ın Gazze Şeridi’ne ajanlarını sokmayı başardığını ve amacının Filistinli teröristlere eğitim vermek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Emekli Genelkurmay Başkanlarından olan Yalon, basına yaptığı açıklamada, “İran füzeleri nasıl Gazze Şeridi’ne giriyorsa, Hizbullah’n uzmanları da içeri sızıyor” dedi. Yalon, Hizbullah militanlarının Lübnan’dan Sudan’a, bu ülkeden Mısır’a ve son olarak Gazze’ye geçiş yapabildiklerini belirtti.

 

Yalon, Hizbullah’ın, Filistinli teröristleri eğitmek için “1800” adını taşıyan özel birimi bulunduğunu söyledi ve Lübnanlı militanların aynı zamanda Batı Şeria’da faaliyet gösterdiklerini ifade etti. 


İsrail, geçmişte Filistinli teröristlerin eğitilmesinden Hizbullah’ı sorumlu göstermiş olsa da, Gazze’de İran destekli militanların bulunduğuna dair kesin deliller bulunmuyor.

Gazze’de yabancı kuvvetler olduğunu reddeden Hamas’ın sözcüsü Fevzi Barhum, Yalon’un açıklamalarının “sahte” olduğunu belirtti. Barhum, “Gazze’deki tüm gruplar Filistinlilerden oluşuyor” dedi.

Yalon ise İsrail’in Gazze’nin deniz yakasından 2005’te çekilmesinden bu yana, Hizbullah’ın Gazze’ye girdiğini öne sürdü.   

    

Haberin Devamı

DÜNYA BASININDA ÖNE ÇIKAN DİĞER MANŞETLER

 

Planet'i Facebook'ta takip etmek için:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet

Planet'i Twitter'da takip etmek için:
http://twitter.com/HurriyetPlanet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!